Ontdekkingstocht door landgoed

neerijnen • De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op donderdag 21 oktober 2021 een speciale ontdekkingstocht voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Voor deze speciale ontdekkingstocht neemt de boswachter (groot)ouders en (klein)kinderen mee naar landgoed Waardenburg en Neerijnen. Samen gaan ze op zoek naar bladeren, bomen en paddenstoelen. Naast geheimzinnige verhalen, laat de boswachter zien dat er heel veel soorten paddenstoelen bestaan met verschillende grootte, vormen en kleuren. Met een spiegeltje kan ook onderkant van de paddenstoelen bekeken worden. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. De start is om 14:00 uur. De wandeling duurt circa 1,5 uur. Deelname kost 5,00 euro per persoon, kinderen 6 t/m 12 jaar betalen 2,50 euro per persoon, donateurs doen gratis mee op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren via:

www.glk.nl/activiteiten


Boekenmarkt in Thaborkerk Vuren

vuren • Voor het eerst organiseert de Protestantse Gemeente rond de Thaborkerk in Vuren een boekenmarkt. Vier dagen lang wordt in de laatste week van oktober in de Thaborkerk een grote keuze tweedehands-boeken van goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen aangeboden. De boeken zijn overzichtelijk gerubriceerd op categorie en onderwerp.

De openingstijden van de boekenmarkt zijn: woensdag 27 oktober, donderdag 28 oktober en vrijdag 29 oktober van 14:00-17:00 uur en van 18:30-20:30 uur en zaterdagmorgen 30 oktober van 09:00-12:00 uur. Er is een mogelijkheid om 'gelezen' boeken, die men wilt schenken aan de boekenmarkt, in te leveren op zaterdagmorgen 23 oktober van 09:00-12:00 uur in de Thaborkerk.

Liefhebbers van literatuur, spannende boeken, (streek)romans, kinderboeken, etc. kunnen tijdens de openingstijden naar hartenlust snuffelen tussen de tweedhandsboeken. Met inachtneming van de geldende Corona-maatregelen. De opbrengst van de boekenmarkt is bestemd voor de Thaborkerk.


Audities voor Water en Vuur

regio • In november zijn audities voor de musical Water en Vuur, gemaakt voor het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. In 2022 wordt gevierd dat de Oude Hollandse Waterlinie in 1672 het Franse leger stopte.

In de musical staat de 21-jarige prins Willem III voor lastige keuzes bij het redden van Nederland. En Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij de boeren meid Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.
De voorstelling gaat in september en oktober 2022 op tournee langs theaters binnen de waterlinie. Meespelen? Aanmelden voor de audities op 13 november kan via www.musicalwaterenvuur.nl.