Tiendweg autoluw

Blijkbaar komen elitaire bewoners van de Emmalaan nooit in wijk West. Ingezonden brieven vanuit de omgeving wijk Oost hebben er vermoedelijk voor gezorgd dat de Emmalaan grondig is aan gepakt met vrij liggende fietspaden en zeer brede parallel liggende straten en voetpaden.  

Dit in tegenstelling tot de Tiendweg. Hier moet al het verkeer zich door een relatief smalle weg persen met zeer smalle fietsstroken. Het gevolg is dat veel ouders met hun kinderen over het trottoir fietsen met als gevolg dat voetgangers de weg op moeten stappen, omdat ook deze trottoirs smal zijn.

Deze situatie is alleen maar beroerder geworden na de nieuwe woonwijken die in wijk West gebouwd zijn. Gevolg is dat er recent al een dodelijk ongeval heeft plaats gevonden. 

Ondergetekende heeft hier de gemeente in het verleden al op gewezen. Ook op de gigantisch hoge snelheden die gereden worden. Het enige antwoord vanuit de gemeente was dat men niet van zinnen was iets aan deze situatie te wijzigen. 

Mijn conclusie is helaas dat de Emmalaan zeer comfortabel, veilig en snelheid remmend is in vergelijking met de Tiendweg.

P. Clements
een Tiendweg bewoner