Toerisme promoten met 'Tussen Lek & Linge'

vijfheerenlanden • De nieuwe organisatie Gebiedsmarketingstichting Tussen Lek & Linge i.o. gaat zowel de steden Vianen en Leerdam als ook de vele prachtige dorpen, rustgevende natuur en het verbindende water onder de aandacht brengen van bezoekers, nationaal en internationaal, en inwoners van de streek.

Al enkele jaren zijn de citymarketingorganisaties Vrijstad Vianen en Leerdamglasstad.nl actief in het promoten van de steden Vianen en Leerdam. Maar de regio heeft zoveel meer te bieden. Denk aan alle prachtige dorpen, de rustgevende natuur, recreëren op en langs het water.
In de zomer van 2020 heeft de gemeente een onderzoek laten uitvoeren door Bureau Buhrs om te bepalen of de oprichting van een gebiedsmarketingstichting door de partners werd gesteund. Hieruit bleek dat velen hier de potentiele meerwaarde van inzien. "Wanneer de focus verlegd wordt van alleen stedelijk naar ook natuur en onze mooie dorpskernen gaan onze leden dit zeker merken in toeristische bezoeken, hogere verkopen en aandacht voor al het moois wat de streek te bieden heeft", aldus Arine Gijsbers-Bovekerk van Ondernemersvereniging Meerkerk. Of zoals Mirja van Dijk van Stichting Leerdam Glasstad zegt: "Met de vorming van de organisatie voor gebiedsmarketing Tussen Lek & Linge kunnen we de potentie van het gebied verder benutten. De stappen die op het gebied van citymarketing voor onder andere Leerdam zijn gezet de afgelopen jaren worden hierin gecontinueerd.”
Eind oktober wordt de stichting Tussen Lek & Linge officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wordt de Raad van Toezicht geïnstalleerd. Voor de stichting zijn verschillende vacatures te vervullen. De komende maand vindt de werving plaats voor de functie van brandmanager. Meer informatie is te vinden op https://www.leerdamglasstad.nl/vacature-brandmanager-gebiedsmarketing-tussen-lek-linge/.