Gratis activiteiten voor mantelzorgers

vijfheerenlanden • De landelijke Dag van de Mantelzorg is dit jaar op 10 november. Overal in het land worden op of rond deze dag activiteiten gehouden voor mantelzorgers. Zo ook in Vijfheerenlanden. 

De gemeente Vijfheerenlanden wil op die manier haar waardering uiten voor haar mantelzorgers. Op of rond 10 november ontvangen alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg VHL een verrassing per post. Een tipje van de sluier: het is iets waar je plezier aan beleeft in je eigen huis. En natuurlijk wordt er zaterdag 13 november een overheerlijke lunch gehouden voor mantelzorgers (ook af te halen). Daarnaast zijn er nog enkele gratis activiteiten.
Op dinsdag 9 november wordt de Introductie Workshop Methode Beter ademen gehouden, online, van 19:30 tot 21:00 uur. Deelnemers ervaren hoe sterk de kracht van ademen is. En hoe in een paar minuten te ontspannen. Na de workshop komen mantelzorgers sneller tot rust, kunnen zij intenser genieten en doen ze nieuwe energie op. Woensdag 10 november is er een bijeenkomst om een eigen kerstlichthouder maken met Patricia Overdam, van 16:00 tot 18:00 uur in De Prenter in Vianen. Maak een eigen ontwerp, kies stukjes glas en snijd deze zo nodig zelf. Maak daarmee een mooie kaarsenhouder voor kerst (of iets anders). Na de workshop gaan de creaties in de oven en kunnen deze op een later afgesproken tijdstip opgehaald worden. Eveneens op woensdag 10 november van 16:00 tot 18:00 uur: Streetdance met Alyssa Hu. Speciaal voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Toptalent Alyssa leert allerlei coole moves, waarmee deelnemers zich overal op straat kunnen (ver)tonen. Op 11 november: ‘Goed slapen als belangrijkste prioriteit', van 14:00 tot 15:30 uur, online. 's Avonds in bed snel wegzakken en de volgende ochtend weer fris en fruitig opstaan. Wie droomt daar niet van?
Aanmelden en meer informatie over alle gratis activiteiten? Ga naar: www.samendoen.expert - activiteitenkalender en zoek op trefwoord Mantelzorg. Klik vervolgens op de activiteit naar keuze. Niet digitaalvaardig? Bel dan Mantelzorg VHL: 0345-637363, maandag, dinsdag en donderdag tussen 9:00 en 12:30 uur.