Jubileumtentoonstelling 'Beatrix in beeld'

vianen • Het Stedelijk Museum Vianen viert haar 50-jarig bestaan met de jubileumtentoonstelling 'Beatrix in beeld'. Tijdens deze tentoonstelling is een grote selectie staatsieportretten van de voormalig Koningin te bezichtigen. De tentoonstelling wordt zaterdag 23 oktober officieel geopend en is te bezichtigen tot en met 31 januari 2022.

Mede dankzij bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Koninklijke Verzamelingen kunnen werken van onder anderen Bob Bruijn, Ger van Elk, Jeroen Henneman en Andy Warhol worden getoond. Ook is er in het bijzonder aandacht voor ontwerpen van postzegels en munten, met ontwerpen van Auke de Vries, Peter Struycken en Irma Boom. 

Het Stedelijk Museum stelt dat Vianen van oudsher een warme band heeft met de Oranjes en het koningshuis. 'Hiervan getuigen onder meer de jeugdvriendschap tussen Willem van Oranje en Hendrik van Brederode al in de 16e eeuw. In 1993 werd het museum in het huidige pand Voorstraat 97 feestelijk geopend door prinses Margriet.'

De officiële opening van de tentoonstelling, die volgens de organisatoren 'nationale allure' heeft, vindt plaats - in verband met de te verwachten belangstelling - in de Grote Kerk tegenover het museum. De aanvang is om 16:00 uur.