Onnodige nederlaag Lekvogels

lexmond • “We hebben van onszelf verloren”, zei Lekvogels-trainer Martijn Verkerk na afloop van de thuisnederlaag tegen ASH. In Lexmond werd het 1-2. De thuisploeg begon beter aan het duel en kwam dan ook terecht op voorsprong via Ralf van Klij. Lekvogels bleef voetballend beter, maar het krachtvoetbal van ASH bleek in de tweede helft toch effectief. Nadat Kevin de Jong na een uur zijn tweede gele kaart kreeg wegens commentaar op de (rommelige) leiding, scoorde ASH plots tweemaal. Verkerk: “We hebben in de rust gezegd dat we niet in hun spel mee moesten gaan en dat we niet te druk met de scheidrechter moesten zijn. Dat hebben we beide niet gedaan.”

Zure thuisnederlaag voor Asperen

asperen • Asperen is er niet in geslaagd om zijn perfecte score te behouden. Thuis tegen GSC/ODS ging de ploeg jammerlijk onderuit met 1-2.

Asperen pakte al vroeg de leiding door een goal van Michiel den Hartog. Hij strafte een fout van de keeper af. GSC/ODS was vervolgens beter, maar Asperen-keeper Dennis Rooijackers hield zijn ploeg op de been. Na rust verzuimde Asperen de 2-0 te maken en vielen de goals aan de andere kant. Een rommelgoal met een sterke buitenspellucht betkende de 1-1, waarna een penalty de bezoekers zelfs de overwinning bracht. Jeffrey Klein (trainer Asperen) baalde: “De ene helft waren zij beter, de andere wij. De wijze waarop we twee goals tegen krijgen, maakt deze nederlaag zo zuur.”

SC Everstein in slotminuut naast OSM’75

everdingen • Everstein heeft aan het bezoek bij OSM’75 een punt overgehouden. In de slotminuut zorgde Victor Snoek voor de 1-1.

Everstein begon erg matig aan de wedstrijd. OSM was de bovenliggende partij en kwam vlak voor rust op 1-0, al leek het sterk op buitenspel. Na rust waren de bezoekers aanzienlijk sterker en zette het OSM met de rug tegen de muur. Nadat Jop van Steen na 70 minuten een penalty mistte, zorgde Victor Snoek dus alsnog voor het verdiende punt.
“We hebben vandaag echt twee punten verloren. Als we nog vijf minuten langer doorspelen ben ik ervan overtuigd dat we nog winnen ook”, sprak SC Everstein-trainer Remko Versteeg na het duel.

Mooie middag voor Ameide

schoonhoven • Een mooie middag voor VV Ameide in en tegen Schoonhoven. Door doelpunten van René van Middelkoop en Roel de Kruijk wonnen de bezoekers met 1-2. Trainer Jan Verveer. ‘'Het was geen makkelijke wedstrijd, maar wel een terechte overwinning. We hebben dit resultaat afgedwongen. Het was zeker niet hoogstaand, maar we hebben het uiteindelijk beter gedaan dan de tegenstander. Het is ook fantastisch voor Roel dat hij die 1-2 maakt, maar ik ben sowieso blij met de teamprestatie.''