Penalty nekt LRC, Heukelum van nul af

leerdam/heukelum • LRC Leerdam is op bezoek bij Sliedrecht onderuit gegaan. Na acht minuten kreeg Sliedrecht een penalty die werd benut. Het betekende meteen de eindstand: 1-0.

De wedstrijd begon rommeling. Na de treffer van de thuisploeg kreeg LRC de grootste kansen in de eerste helft. Onder andere Furkan Cetin had het vizier echter niet op scherp staan. In de tweede helft was het spel van beide kanten niet groots. LRC kreeg wat mogelijkheden, maar was vooral in de eindfase slordig in het uitspelen hiervan.
LRC-trainer Emanuel Sluis: “Het is zonde dat we geen puntje meenemen, maar ik kan de jongens niets verwijten.”

Heukelum pakt eerste punt

Na vier wedstrijden is Heukelum van ‘de hatelijke nul’ af. Uit bij Sleeuwijk kwam het op voorsprong, maar moest men uiteindelijk genoeg nemen met een punt: 1-1.
De eerste helft was grotendeels in evenwicht. Sleeuwijk was vooral gevaarlijk via spelhervattingen, terwijl Heukelum het meest dreigend was vanuit de omschakeling. Een eigen goal na een scrimmage betekende de 0-1 voor Heukelum.
Ook na rust ging het gelijk op. Een schot door Heukelumse benen betekende de 1-1, waarna beide ploegen mogelijkheden op meer kregen.
"Ik heb vandaag een echt team gezien. Er was progressie te zien ten opzichte van de afgelopen weken en dat geeft ons goede moed voor de komende wedstrijden”, zei Heukelum-trainer Jerome Ceton na afloop.