• Iedereen kwam een 'handje helpen'.
• Iedereen kwam een 'handje helpen'. Foto: Aangeleverd

Appelplukdag voor Handjehelpen

lexmond • Vrijwilligster Alie Blonk hield onlangs samen met vriendinnen een appelplukdag om vrijwilligers en hulpvragers van Handjehelpen in het zonnetje te zetten. 

Iedereen was welkom om de boomgaard in Lexmond leeg te plukken. Kinderen konden zelf sap persen en de opbrengst van koffie en appeltaart kwam ten goede aan vrijwilligersorganisatie Handjehelpen.
Alie Blonk (63) verzorgt sinds jaar en dag de administratie van haar familiebedrijf. Nu haar pensioen in zicht komt en haar zoons het bedrijf gaan overnemen, komt er meer tijd vrij. "Ik wil me graag nuttig maken, even heel iets anders doen dan werk. Kortgeleden hoorde ik van Handjehelpen. Een mooie organisatie waar ik me graag voor wil inzetten. Handjehelpen ondersteunt kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra aandacht vraagt. Als vrijwilliger wil ik helpen om de organisatie lokaal meer bekendheid te geven. En ik wil geld ophalen." Alie's eerste actie? Een appelplukdag organiseren in eigen boomgaard. Rondom Alie's huis staat het vol met oude hoogstambomen. "Ik hou van een natuurlijke tuin, maar wat moet ik met al het fruit? Voorheen plukten we met een groepje vrouwen appels. Daar maakten we wel 500 liter appelsap van.” Om het fruit een goede bestemming te geven én als vrijwilliger donateurswerving in actie te komen nodigde Alie vrijwilligers, hulpvragers van Handjehelpen en andere belangstellenden uit het dorp uit om fruit te komen plukken. Meer informatie: www.handjehelpen.nl.