Emmalaan autoluw?

Tweemaal stond in Het Kontakt Vijfheerenlanden een zeer kort stukje over een mogelijke afsluiting van de Industrieweg in Leerdam. Reden: de bewoners ervaren veel overlast van verkeer. De gemeente heeft gekeken naar oplossingen en de conclusie is dat een afsluiting waarschijnlijk het beste is. Waar de gemeente in dit stukje totaal niet op ingaat is waar het verkeer dan naar toe moet na de afsluiting van de Industrieweg. Dat laat zich makkelijk raden: via de Diefdijk naar de Emmalaan.

De Emmalaan: een zeer drukke weg in een woonwijk met veel kinderen. Twee scholen waar een groot deel van de kinderen met de auto wordt gebracht. Dit alleen al zorgt regelmatig voor files in de straat. De gemeente is al jaren bezig de Emmalaan veiliger te maken, heeft hier al veel geld in gestoken en is hiermee halverwege gekomen. Hier stopt het voor de gemeente want het geld is op. Er is veel groen verdwenen, veel steen voor terug gekomen. Persoonlijk vind ik de Emmalaan helemaal niet veiliger geworden. Het vrachtverkeer, trekkers, motoren, auto’s denderen nog net zo hard door de straat. Honderden per dag.

De Industrieweg afsluiten, prima. Maar het verkeer niet doorsturen naar de Emmalaan. Al met al lijkt mij dat de Emmalaan ook in beeld komt voor autoluw maken. Dit had al veel eerder moeten gebeuren. 

Graag daarom uw aandacht hiervoor.

Ina van Vliet
Bewoner Koningin Emmalaan
Leerdam


Nieuwe lessen Elan

leerdam • Dansvereniging Elan uit Leerdam gaat twee nieuwe lessen toevoegen aan haar lesrooster. Naast de vertrouwde Ballet-, Dance en Sportlessen zal er op de maandagavond ruimte gemaakt worden voor een Yin-Yoga les. Yin-Yoga is een rustige vorm van yoga gericht op het versoepelen van bindweefsel, pezen, spieren en gewrichten. Dit wordt bereikt door het bewust loslaten van spierspanning. Bijkomend voordeel: ook het hoofd ontspant er van. Voor de allerjongsten (2+) en hun (groot)ouders staat er een opstapcursus 'Van lopen naar dansen' op het lesrooster. Aan de hand van een thema en met de onmisbare hulp van dansbeer Elanoor wordt er tijdens vier contactmomenten op een speelse manier gewerkt aan de fysieke, sociaal-emotionele, cognitieve en muzikale vaardigheden van de peuter. De lessen staan gepland op zaterdagmorgen van 9:00 tot 9:45 uur en worden steeds afgesloten met koffie/ limonade in de loungeruimte van de studio. Meer informatie over de vereniging en de nieuwe lessen is te vinden op de website: www.dv-elan.nl.