• LRC pakte de winst tegen Breukelen.
• LRC pakte de winst tegen Breukelen. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Rick van Loo bezorgt LRC eerste winst

leerdam • LRC heeft de eerste punten van het seizoen binnen.

Thuis tegen Breukelen waren de Leerdammers de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar was het tot de laatste minuut spannend. In de blessuretijd zorgde Rick van Loo met een heerlijke solo en dito afronding voor de bevrijdende treffer: 1-0. De gasten uit Breukelen hadden vanaf minuut één niets te vertellen in Leerdam. LRC maakte het spel en kwam ook tot de nodige kansen. Onder andere Bauke Bakker (lat) en Rick van Loo (redding keeper) wisten hun mogelijkheden echter niet te verzilveren. Na rust veranderde het spelbeeld niet. LRC bleef kansen creëren en Breukelen bleef loeren op die ene counter die nooit zou komen. Het manco aan LRC-zijde was dat het kansen bleef missen. Net toen iedereen dacht dat er niet meer gescoord zou worden op Sportpark Bruinsdeel, kreeg Rick van Loo een ingeving.

Van Loo, teruggekeerd van een schorsing, begon aan een slalom langs Breukelen-verdedigers en verschalkte de doelman met een knap schot in de verre hoek.

Het zorgde voor ontlading bij spelers en begeleiding. Na twee onnodige nederlagen heeft LRC eindelijk de eerste overwinning binnen. Trainer Emanuel Sluis reageerde na afloop van het duel vanzelfsprekend verheugd: "Natuurlijk moet je die goal eerder maken, maar ik heb vandaag wel een goed LRC gezien. Hun keeper was de ‘man of the match'. Dat zegt genoeg."