donderdag 7 oktober

Frida Kahlo in het Stroomhuis
14:00 uur, Neerijnen, Stroomhuis. Eén dag voor de tentoonstelling Frida Kahlo in Het Drents Museum Assen, wordt er in het Stroomhuis in Neerijnen door kunsthistorica Lisette le Blanc een kunstlezing gehouden over Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo. Kaarten: 12,50 euro. Meer info: www.stroomhuisneerijnen.nl

Zweven over de Kampina
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. De activiteiten van natuurcentrum de Schaapskooi weer gestart, ook de presentaties over de natuur. Deze avond: Hans de Braal: zwerven over de Kampina. Aanmelden via info@natuurcentrum.nl.

vrijdag 8 oktober

Bingo bij ijsclub D’n Ouwe Wiel
20.00, Herwijnen, D’n Ouwe Wiel. Op vrijdag 8 oktober is er weer bingo bij ijsclub D’n Ouwe Wiel, schoutensteeg 4 in Herwijnen. Aanvang 20:00 uur de deuren gaan om 19:00 uur open. Vanwege de opgelegde regels checken wij bij binnenkomst u corona toegangsbewijs.

Guy Verlinde Duo, CD release tour
20:30 uur, Leerdam, Stadspodium GO. Tijdens dit concert zal de focus liggen op de songs van zijn laatste album. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, maar vooral over de positieve kracht van muziek. Entree: 15 euro. Vaccinatiebewijs en/of negatieve PCR test verplicht.

Film Supernova bij LingeFilm
20:30, Geldermalsen. Deze week vertoont LingeFilm allereerst het ingetogen drama Supernova over liefde in de schaduw van een ingrijpende ziekte (vrijdag 8 oktober 20.30 uur en woensdag 13 oktober 20.00 uur). Op zaterdag 9 oktober (20.30 uur) en zondag 10 oktober (20.00 uur) draait de verrassende neo-western Cowboys, over een vader en zijn transgender-kind op de vlucht in het ruige landschap van Montana.

zaterdag 9 oktober

Vogelexcursie jeugd
09:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt in de maand oktober vier vogelexcursies voor de jeugd. Telkens op de zaterdag van 9:00 uur tot 11:00 uur in verschillende gebieden. Zaterdag 9 oktober is de eerste excursie door en nabij het bos achter de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Leeftijd vanaf 8 jaar. Jongere kinderen onder begeleiding. Kosten 3 euro per kind. Opgeven bij: Chr.Kramer@outlook.com of 0345-619684.

Appels en peren persen
09:00, Neerijnen, Stroomhuis. De hele dag staat de mobiele sapmachine weer op het parkeerterrein van Stroomhuis Neerijnen. Iedereen die appels en peren tot sap wil laten persen kan deze aanleveren in partijen van minimaal 75 kilo (drie houten veilingkisten vol). Grote partijen zijn ook te verwerken. De kosten bedragen 5,50 euro voor een 5-literpak en 3,90 euro voor een 3-literpak. Om lange wachttijden te voorkomen wordt er tevoren een rooster gemaakt. Daarom is tijdig aanmelden via de website www.stroomhuisneerijnen.nl noodzakelijk.

Vogelbeurs
09:00, Leerdam, Verenigingsgebouw De Vogelvriend. Maandelijkse vogelbeurs door De Vogelvriend. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Meer informatie: info@devogelvriendl16.nl of www.devogelvriendl16.nl.

Open dag Hospice
10:00, Gorinchem, Hospice. Ter gelegenheid van de internationale dag van de palliatieve zorg zet het Hospice de deur open voor geïnteresseerden en nieuwe vrijwilligers. Zaterdag 9 oktober zijn belangstellenden tussen 10:00 tot 14:00 uur welkom om het hospice en de stadstuin te bekijken aan de Haarstraat 29 in Gorinchem. Aanmelden kan via info@hospice-gorinchem.nl of 0183-406040.

Uitvaartplein
13:00, Vianen, Sparrendreef 8. Na een jaar van afwezigheid door Corona wordt er weer een Uitvaartplein georganiseerd door de medewerkers van Uitvaarthuis Vianen en Martin Hendericks Uitvaartverzorging en wel op 9 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur. Het plein, aan Sparrendreef 8, wordt ingericht met tal van kraampjes met informatie en producten die uitvaart gerelateerd zijn. Zo treffen bezoekers er bijvoorbeeld informatie over mogelijkheden van het regelen van een uitvaart, op maat gemaakte kindermandjes, video/drone opname van een plechtigheid, lijkwades van schapenwol en vilt, thanatopraxie (lichte balseming), handlettering, afscheidsbloemen, rouw en rouwverwerking, een steenhouwerij, bijzonder rouwvervoer, verzekeringen, uitvaartbenodigdheden en bijzondere uitvaartkisten. Hospice Vianen/Vijfheerenlanden, Dierenuitvaartcentrum IJsselstein, Lichtjes in de Duisternis en Memento zijn ook aanwezig. Medewerkers van de gemeente Vijfheerenlanden verstrekken informatie (bijzondere weetjes) over de Algemene Begraafplaats Vianen, indien mogelijk kan er een bezoek worden gebracht aan een lege grafkelder.

Uitvaartplein
13:00 uur, Vianen, Uitvaarthuis Vianen. Het plein wordt ingericht met tal van kraampjes met informatie en producten die uitvaart gerelateerd zijn. Zo treft u er bijvoorbeeld informatie over mogelijkheden van het regelen van een uitvaart. Hospice Vianen/Vijfheerenlanden, Dierenuitvaartcentrum IJsselstein, Lichtjes in de Duisternis en Memento zijn ook aanwezig.

Ronnie Flex
20:15, Nieuwegein, De Kom. Intieme muziekvoorstelling van opgeladen Ronnie Flex. Rapper, zanger en producer Ronnie Flex betaalde de prijs voor zijn grote succes met een depressie en een cannabisverslaving. Maar dan komt het coronavirus en staat het artiestenbestaan even stil: tijd voor familie en muziek. Opgeladen en met een hoop nieuwe muziek begint hij aan een volgend theateravontuur met deze intieme muziekvoorstelling. Meer informatie: www.dekom.nl.

Neo-western Cowboys bij LingeFilm
20:30, Geldermalsen. Deze week vertoont LingeFilm op zaterdag 9 oktober (20.30 uur) en zondag 10 oktober (20.00 uur) draait de verrassende neo-western Cowboys, over een vader en zijn transgender-kind op de vlucht in het ruige landschap van Montana.

Samen Solo
20:30, Nieuwegein, De Kom. In ‘Samen Solo’ brengen Touw en Mulder de hoogtepunten van twee voorstellingen bij elkaar. Het zijn verhalen over twee levens die bijzonder veel raakvlakken hebben. Marjolijn vertelt, met als leidraad haar vele musicalrollen, haar levensverhaal. Frans blikt openhartig terug (en vooruit) op een leven lang theater. Meer informatie: www.dekom.nl.

zondag 10 oktober

Excursie
14:00, Everdingen, Fort ‘t Spoel. Excursie door Natuurcentrum de Schaapskooi. Dit keer: Vogelexcursie bij Everdingen onder leiding van Eduard Polfliet, informatie en aanmelden: 06-52095622 of eduardpolfliet@casema.nl. Deelname: 1 euro. Bij slecht weer: neem contact op met de excursieleider en vraag of de excursie doorgaat.

Mad Science
15:00, Nieuwegein, De Kom. Zijn de professoren van Mad Science helemaal gek geworden? Het ziet er wel naar uit. Tijdens de energieke voorstelling ‘Het grote Mad Science Theaterfeest’ word je getrakteerd op het leukste en meest spectaculaire uit de wetenschap om zo de formule voor het coolste feest te vinden. Of het een knalfeest wordt? Knallen doet het sowieso! Voorafgaand aan de voorstelling is de workshop ‘Bloemschikkologische proeftuintjes maken’. Meer informatie: www.dekom.nl.

Fluit en Viola da Gamba
16:00, Vianen, Grote Kerk. Fluitiste Eleonore Pameijer en gambist Ralph Rousseau concerteren in de reeks najaarsconcerten van MuziekPodium Grote Kerk Vianen. Tickets bestellen via www.grotekerkvianen.nl of direct via www.EventBrite.nl. De kerk is vanaf 14:00 uur open en biedt een tentoonstelling van Henk en Theo Tukker. De tentoonstelling is gratis, de entree voor het concert kost 10 euro, tot en met 18 jaar gratis.

maandag 11 oktober

Open eettafel in Heukelum
11:45, Heukelum, dorpshuis De Krakeling. Deelnemers aan de Open Eettafel kunnen genieten van een 3-gangenmenu dat is bereid door medewerkers van Huis ter Leede. De maaltijd wordt geserveerd om 12:30 uur. De kosten zijn 9,50 euro. Drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden bij Lieke van Bommel: 06-25584849.

Workshop droogbloemenkrans maken
19:00 uur, Asperen, Kruidenbrouwerij. Kruidenbrouwerij organiseert een workshop droogbloemenkrans maken. TKosten: ring 30 cm: 40 euro, een ring van 35 cm: 45 euro. Beide inclusief koffie thee en iets lekkers. Opgeven kan via: info@dekruidenbrouwerij.nl

Dialoogavond
19:30, Vianen, De Ponthoeve. Dialoogavond over Voedsel van Hier, onderwerp deze avond: ‘Voor wie produceren we in de regio het voedsel?’ Aanmelden: www.gebiedsplatform.nl/dialoogavonden.

Pleegzorg
19:30, Leerdam, Hoogstraat 80. Horizon Pleegzorg staat voor betrokken en vaardige pleegouders. Tijdens de voorlichting krijgen bezoekers alle informatie om een goede keuze te maken of pleegouderschap past en kunnen er vragen worden gesteld aan twee ervaringsdeskundigen uit de omgeving. Wie een kijkje wil komen nemen wordt gevraagd zich aan te melden via horizonpleegzorg.nl.

dinsdag 12 oktober

In gesprek over Energie & Democratie
16:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) besteedt in samenwerking met Stichting Goeie Grutten aandacht aan windenergie. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Meer informatie en aanmelden voor deze special: www.iffg.nl.

Online bijeenkomst autisme
19:30 uur, Online. Praat over autisme en ontmoet lotgenoten. Deze workshop wordt samen met Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein aangeboden. Kosten: Gratis. Aanmelden via: m.vandenakker@santepartners.nl of bel 06-82724068.

3D fotografie
19:45, Hei- en Boeicop, De Rank. De afdeling Passage houdt een ledenvergadering in De Rank. De heer J. van de Groep verzorgt de avond met 3D fotografie van de eigen omgeving.

woensdag 13 oktober

Voorleesuurtje
15:00, Leerdam, Bibliotheek. Ook het voorleesuurtje gaat over het thema van de Kinderboekenweek: beroepen. Van 15:00 tot 16:00 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar luisteren naar een toepasselijk verhaal en hun eigen beroepen-aankleedfiguur knutselen. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheeklekijssel.nl/kinderboekenweek.

Amélie
15:00, Nieuwegein, De Kom. De romantische en fantasievolle film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ is voor het eerst in Nederland als musical te zien, mét de bekende filmmuziek van Yann Tiersen. Meer informatie: www.dekom.nl.

Oud papier
17:00, Lexmond. Het oud papier in Lexmond wordt opgehaald. De papiercontainers kunnen om 17:00 uur aan de weg geplaatst worden.

De Pannenkoekencaravan
20:30, Nieuwegein, De Kom. Ruim tien jaar geleden zagen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat deze überhaupt bestonden. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek. Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een voorstelling. De ‘Pannekoekencaravan' is een poedersuikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop. Meer informatie: www.dekom.nl.