HSSC’61 herstelt zich na valse start

hei - en boeicop • Doelpunten zijn tot nu toe een garantie bij wedstrijden van HSSC. Na de 7-2 nederlaag van vorige week tegen Everstein stond met nu aan de goede kant van de score. Tegen Houten werd het 5-2.

Bij rust zag het daar nog niet naar uit. De bezoekers leidden met 1-2. De goal van Hei- en Boeicopse kant kwam van Lennart de Groot. Nadat Regilio van Renswouw de 1-3 knap voorkwam, begon het bij HSSC te lopen. Via grotendeels fraai uitgespeelde goals liep men uit naar 5-2.

Trainer Marcel van Steenis had genoten van zijn ploeg: “Houten is een betere ploeg dan Everstein, maar je ziet waar we toe in staat zijn als wij er vol voor gaan.”

Leerdam Sport en Lekvogels gelijk

leerdam • Lekvogels heeft voor een kleine verrassing gezorgd door op bezoek bij Leerdam Sport een puntje mee te nemen. Lafayette Leerdam zorgde vlak na rust voor de 1-0, maar Jelle van Dam zorgde na 70 minuten voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen op meer, maar het bleef bij 1-1.

Leerdam Sport startte als favoriet aan het duel en was voor rust ook de bovenliggende partij. Lekvogels-trainer Martijn Verkerk: “Ik heb in de rust gezegd dat we zo lang mogelijk ‘de nul’ moest blijven houden. Toen Leerdam Sport twee minuten na rust al op voorsprong kwam, zag ik het somber in.”

De Leerdammers vergaten echter door te drukken en werden steeds slordiger. Dit resulteerde in de 1-1, waarna het duel nog alle kanten op had gekund.

Beyhan Konak, trainer van Leerdam Sport, gaf toe dat hij op drie punten had gehoopt. “Ik ben een beetje teleurgesteld. We vergaten na de 1-0 door te drukken."

Verdiende zege Everstein op Lopik

lopik • Everstein is na twee speelronden nog foutloos. Op bezoek bij Lopik boekten de gasten een dik verdiende zege: 0-1.

In de eerste helft kreeg men al een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. De goal bleef uit en Lopik profiteerde bijna van de doelpuntendroogte door zelf te scoren. Het bleef bij bijna, waarna Robbie de Roos Everstein alsnog de drie punten bezorgde.

“We speelden het eerste half uur echt heel goed en moeten onszelf belonen. De tweede helft gaan zij opportunistischer spelen en hebben we het lastiger. Het getuigt van volwassenheid dat we alsnog winnen”, aldus Everstein-trainer Remko Versteeg.

SVS’65 pakt prima overwinning

spijk • SVS'65 heeft in Noordeloos een 1-2 overwinning behaald. Nog voor de thee werd de eindstand bereikt. De eerste twintig minuten hadden de gasten het moeilijk. Toch opende SVS'65 de score. Kenny Lagendijk scoorde vanaf de middenlijn de 0-1. Via Patrick Slijkoort kwam de thuisclub snel op gelijke hoogte. Kort voor rust kopte Willem Looijen uit een voorzet van Fitim Meha de 1-2 binnen.Na de thee was SVS'65 sterker. Ze kregen een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord.