Wethouder Tirtsa Kamstra opent 'Week van de Opvoeding
Wethouder Tirtsa Kamstra opent 'Week van de Opvoeding Foto: Nico Van Ganzewinkel

Wethouder Tirtsa Kamstra opent Week van de Opvoeding in Vijfheerenlanden

Algemeen

VIANEN • Wethouder Tirtsa Kamstra heeft maandag 4 oktober de Week van de Opvoeding geopend.

Dat deed zij tijdens een bijeenkomst met professionals en deelnemende organisaties aan het project Kansrijke Start. “Want juist door samenwerken kunnen we stimuleren dat alle kinderen en jongeren kunnen opgroeien vanuit een gezonde en veilige basis en hen dezelfde kansen bieden.”

Opvoeden doe je nooit alleen
Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom organiseert het Nederlands Jeugdinstituut elk jaar de Week van de Opvoeding.

De week draait om ontmoeten en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Want opvoeden doe je nooit alleen.

‘Veilig en gezond opgroeien’
De opening van de Week van de Opvoeding was tegelijkertijd de start van het project ‘Veilig en gezond opgroeien in de gemeente Vijfheerenlanden’. Doel van dit project is dat kinderen en jongeren in de gemeente Vijfheerenlanden, vanuit kansengelijkheid, talentonwikkeling en een gezonde en veilige basis, opgroeien tot gezonde, zelfstandige en zelfbewuste volwassenen.

Volwassenen die in hun eigen kracht staan en zo ook van betekenis kunnen zijn voor hun omgeving. Tijdens de bijeenkomst op 4 oktober heeft wethouder Tirtsa Kamstra de speciale banner onthuld die de verschillende fases in opgroeien laat zien.

Activiteiten voor ouders en kinderen
Tijdens de Week van de Opvoeding is er een speciaal programma van activiteiten voor ouders en voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0-12 jaar en voor professionals die met kinderen of ouders werken.

Meer informatie en aanmelden is te vinden op: www.vijfheerenlanden.nl/opvoedhulp.