• Iedereen verdient een veilig thuis.
• Iedereen verdient een veilig thuis. Foto: Aangeleverd

Voorlichtingsavond in Leerdam over Pleegzorg

Algemeen

VIJFHEERENLANDEN • De situaties waarin pleegzorg nodig is, zijn vaak ingewikkeld en urgent.

Een kind wordt bij Horizon Pleegzorg nooit als slachtoffer van hun situatie gezien. Iedereen verdient het volgens de organisatie om vanuit een veilig thuis op te groeien en te genieten van het leven en Horizon Pleegzorg wil de levenslust bij kinderen én hun familie aanwakkeren. ‘Want het leven is op zijn mooist als je daar samen van kan genieten.’

Ervaringsverhaal
Mirjam is moeder van twee kinderen en twee pleegkinderen: “Het heeft ons leven volledig veranderd, maar we hadden het nooit willen missen. Onze pleegkinderen brengen veel vreugde en gezelligheid in het gezin. Het is mooi om te zien hoe veerkrachtig ze zijn en hoe ze zich ontwikkelen. Van hyperalerte, bange en onzekere kinderen naar over het algemeen ontspannen kinderen die van het leven genieten”, vertelt Mirjam vol trots.

“Natuurlijk zijn er de nodige uitdagingen, maar dat kunnen we opvangen met een hoop liefde en geduld. En als we er zelf niet uitkomen, dan staat Horizon Pleegzorg voor ons klaar. Ze ondersteunen ons met de juiste coaching en begeleiding bij de opvoeding van onze pleegkinderen”, legt pleegmoeder Mirjam uit.

Betrokken en vaardig
De levenslust van een kind krijgen pleeouders en Horizon Pleegzorg samen voor elkaar. Horizon Pleegzorg staat voor betrokken en vaardige pleegouders. Horizon Pleegzorg heet iedereen die een kind vol van het leven wil laten genieten welkom.

Ook voor een korte tijd betrokken zijn of juist liever voor de lange duur? Alleen in het weekend tijd of ook door de week? Alleenstaand of al een groot gezin? Bij Horizon Pleegzorg is iedereen van harte welkom. Hun motto is niet voor niets: ‘Pleegouder worden? Je hebt het in je!’

Informatieavond
Om geïnteresseerden meer informatie te kunnen bieden, wordt er maandag 11 oktober vanaf 19:30 uur een voorlichtingsbijeenkomst gehouden in de Nederlands gereformeerde kerk aan de Hoogstraat 80 in Leerdam.

Tijdens de voorlichting krijgen bezoekers alle informatie om een goede keuze te maken of pleegouderschap past en kunnen er vragen worden gesteld aan twee ervaringsdeskundigen uit de omgeving. 

Wie een kijkje wil komen nemen wordt gevraagd zich aan te melden via horizonpleegzorg.nl.