donderdag 30 september

Kledingbeurs Ameide
09:00, Ameide, De Hoven. Passage afdeling Ameide-Tienhoven aan de Lek organiseert op woensdagavond 29 september van 19.00 tot 22.00 uur en donderdag 30 september van 09.00 tot 17.00 een kledingbeurs in De Hoven aan de J.W.v.Puttestraat 83 in Ameide.In de verkoop gaat dames-, heren- en kinderkleding vanaf maat 80, dat bestemd is voor het najaar en winterseizoen. Ook worden er schoenen, tassen, sjaals en sieraden verkocht. De helft van de opbrengst is voor de personen die de kleding inleveren, de andere helft voor de onkosten en goede doelen, de overgebleven kleding gaat ook naar goede doelen. Vrijdagavond 1 oktober van 19.00 tot 20.00 is de uitbetaling. De kleding liefst thuis van prijskaartjes voorzien. De materialen daarvoor kunnen worden afgehaald bij Bets de Vroome (0183-600237, 06-23434630). Voor meer informatie: Jenny de Wit via 0183-602121.

Inleveren boeken
10:00, Leerdam, Parallelweg 24. Overtollige boeken kunnen donderdag 30 september worden ingeleverd bij de Boekenmarkt Leerdam. ‘s Morgens van 10:00 tot 12:00 uur en ‘s avonds van 19:00 tot 21:00 uur. Van harte welkom in de oude school aan de Parallelweg 24 in Leerdam. Voor informatie over de Boekenmarkt kan gebeld worden met de boekenmarkttelefoon: 06-22588927. Of mail naar: boekenmarktleerdam@gmail.com.

Postzegels
19:00, Vianen, Sporthal Helsdingen. Postzegelvereniging De Posthoorn komt weer bijeen om te ruilen en een veiling te houden. Wie wil komen moet wel beschikken over een coronatoegangsbewijs.

vrijdag 1 oktober

Feetwatch opent deuren
14:00, Leerbroek. Pedicurepraktijk Feetwatch opent de deuren op vrijdag 1 oktober. De nieuwe pedicurepraktijk houdt op deze dag ook een open huis, van 14:00 uur tot 21:00 uur. Meer informatie: www.feetwatch.nl.

Muziekavond
20:00 uur, Gorinchem, De Grote kerk. De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, zal zijn tweede complete cd van het Bätz/Witte presenteren. Ook is er deze avond aandacht voor zijn 25-jarig jubileum als kerkmusicus. De deuren van de kerk zijn vanaf 19:30 uur geopend. Adres: Groenmarkt 7 te Gorinchem. Entree: Gratiswww.arjanversluis.nl en www.deversluis.nl

R&B Oldskool
20:15 uur, Nieuwegein, De Kom. Na het grote succes van het eerste seizoen kon het vervolg niet uitblijven! Op vrijdag 1 oktober gaat ‘De Kom’ verder met ‘R&B Oldskool Hits PART TWO’, de trein dendert door! Met een nieuw repertoire, nieuwe anekdotes en nieuwe herinneringen maken we er weer een oldschool feestje van! Tijdens deze voorstelling neemt John Williams, de populaire televisiepresentator, je mee op reis door zijn eigen platenbak met al zijn favoriete R&B hits van toen. Jodeci, Boyz II Men, SWV, Blackstreet en nog veel meer komen aan bob op het leukste feestje van Nederland. Voor één avond waan je je weer in ‘The Challenge’, ‘Imperium’, ‘Locomotion’ of ‘Bluetiek-in’. De discotheken waar je in een lange rij moest staan voor de beste swingbeats. Tickets verkrijgbaar vanaf 27,50 euro via www.gvproductions.nl.

Wijncabaret Aimabele Schoften
20:30 uur, Leerdam, Stadspodium GO. De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Entree: 15 euro, kaarten reserveren en betalen via www.go-leerdam.nl. Vaccinatiebewijs en/of negatieve PCR test verplicht.

zaterdag 2 oktober

Jan de Jong bokaal
7:15, Kedichem, Steile dijk. De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek houdt de wedstrijd om de Jan de Jong bokaal aan de Linge, langs de steile dijk bij Kedichem. Loten, op de visstek, vanaf 7:15 uur. Vissen van 8:00 tot 12:00 uur. Deelnemers die slecht ter been zijn kunnen eerst een plaats dichtbij de trap loten. Dit vooraf bij inschrijven melden. Kosten zijn 3 euro per deelnemer (graag gepast betalen). Inschrijven bij voorkeur per mail. Inschrijven bij Kees Kool, kool011@kpnmail.nl of 0345-505522.

Boelmarkt
09:00 uur, Meerkerk, Boelmarktloods. De Boelmarkt staat weer voor de deur. Een gezellige markt met tientallen kramen en tweedehandsspullen. De Boelmarkt schenkt dit jaar de opbrengst aan: Hospiche Gorinchem, Stichting Cubamigos en Victory4all. Het opbod vind plaats in aangepaste vorm. Dit zal schriftelijk plaats vinden tussen 09:00 uur en 11:00 uur.

Muziek maken
11:00, Leerdam, De Hoeksteen. Het MusicKids project van De Bazuin gaat van start. Een ontzettend leuke manier om jongens en meiden vanaf 7 jaar gratis kennis te laten maken met muziek. In acht lessen leren ze van alles over muziek en hoe leuk het is om samen muziek te maken op trompet, slagwerk en dwarsfluit. Ook andere aspecten van muziek komen uiteraard aan de bod. Aanmelden kan via de website van De Bazuin en via het mailadres musickids@debazuinleerdam.nl. Natuurlijk kunnen geïnteresseerde kinderen zaterdag vanaf 10:45 uur binnenlopen in De Hoeksteen, Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. Ook wie 2 oktober verhinderd is, is natuurlijk welkom om te reageren.

Stadswandeling Leerdam
14:00 uur, Leerdam, Kerkstraat 55. Leer Leerdam pas echt kennen tijdens een stadswandeling door Leerdam. Na het succes van voorgaande jaren organiseert Leerdamglasstad.nl ook dit jaar open stadswandelingen met gids. Van 2 t/m 30 oktober is er elke zaterdag om 14.00 uur een open stadswandeling onder begeleiding van een gids. De wandeling start om 14.00 uur vanaf Leerdamglasstad.nl (Kerkstraat 55, Leerdam) en duurt ongeveer 1,5 uur. Prijs: € 4,50 per persoon. Van tevoren reserveren via https://www.leerdamglasstad.nl/agenda/open-stadswandeling/ of 0345-228533.

Patrick van Nederkoorn
20:25, Vianen, Theater. Theater Vianen opent weer haar deuren. De eerste voorstelling ‘Hoogtij’ van Patrick Nederkoorn (winnaar Annie M.G. Schmidtprijs, lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen, presentator bij Tijd voor MAX). Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje.Meer informatie en kaart verkoop: www.theatervianen.nl

zondag 3 oktober

Paddenstoelenwandeling
10:00 uur, Neerijnen, Landgoed Waardenburg. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een zoektocht naar paddenstoelen. Vooraf online reserveren via www.glk.nl/activiteiten. Deelname: Volwassenen: 5,00 euro. Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 2,50 euro. Donateurs: gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Science lab bij GeoFort
14:00 uur, Herwijnen, GeoFort. Ter gelegenheid van het Weekend van de wetenschap organiseert GeoFort in Herwijnen samen met een wetenschapper van de Wageningen Universiteit een interactief kindercollege en practicum. Entree: Gratis. Meer info en aanmelden: www.geofort.nl/agenda/sciencelab/

woensdag 6 oktober

De Krooshof houdt koffie morgen
09:30 uur, Hei en Boeicop, Ontmoetingscentrum Zijderveld De Krooshof. Ontmoetingscentrum Zijderveld is terug met haar gezellige ‘koffie morgen’. Op woensdag 6 oktober is iedereen welkom in de Krooshof te Zijderveld. Deze morgen komt Arie Bassa uit Hei en Boeicop, wat vertellen over zijn boerderij en erf.

Open eettafel
12:00, Zijderveld. Open eettafel Zijderveld, de zaal gaat open om 12:00 uur. Vooraf opgeven verplicht bij mevrouw Van Nifterik, 0345-641965, voor maandag 4 oktober.

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:30, Ameide, Sionkerk. Bij PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond komt Wilke ‘t Lam vertellen over haar zendingswerk. Ook niet-leden zijn welkom.

Biggetjesroze
14:45, Leerdam, Bibliotheek. Samen met Stichting Jeugd Actief Leerdam en SamenDoen houdt de Bibliotheek Leerdam op woensdag 6 oktober van 14:45 tot 16:00 uur de gratis voorstelling ‘Biggetjesroze’, voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze voorstelling gaat over biggetje Betsy, die geen varken wil zijn. Aanmelden is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheeklekijssel.nl/kinderboekenweek.

donderdag 7 oktober

Frida Kahlo in het Stroomhuis
14:00 uur, Neerijnen, Stroomhuis. Eén dag voor de tentoonstelling Frida Kahlo in Het Drents Museum Assen, wordt er in het Stroomhuis in Neerijnen door kunsthistorica Lisette le Blanc een kunstlezing gehouden over Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo. Kaarten: 12,50 euro. Meer info: www.stroomhuisneerijnen.nl

vrijdag 8 oktober

Guy Verlinde Duo, CD release tour
20:30 uur, Leerdam, Stadspodium GO. Tijdens dit concert zal de focus liggen op de songs van zijn laatste album. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, maar vooral over de positieve kracht van muziek. Entree: 15 euro. Vaccinatiebewijs en/of negatieve PCR test verplicht.

zaterdag 9 oktober

Vogelbeurs
09:00, Leerdam, P.M. van Gentstraat 23. Vogelvereniging ‘De Vogelvriend' in Leerdam houdt haar maandelijkse vogelbeurs. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Meer informatie: info@devogelvriendl16.nl of www.devogelvriendl16.nl.

Open dag Hospice
10:00, Gorinchem, Hospice. Ter gelegenheid van de internationale dag van de palliatieve zorg zet het Hospice de deur open voor geïnteresseerden en nieuwe vrijwilligers. Zaterdag 9 oktober zijn belangstellenden tussen 10:00 tot 14:00 uur welkom om het hospice en de stadstuin te bekijken aan de Haarstraat 29 in Gorinchem. Aanmelden kan via info@hospice-gorinchem.nl of 0183-406040.

Uitvaartplein
13:00 uur, Vianen, Uitvaarthuis Vianen. Het plein wordt ingericht met tal van kraampjes met informatie en producten die uitvaart gerelateerd zijn. Zo treft u er bijvoorbeeld informatie over mogelijkheden van het regelen van een uitvaart. Hospice Vianen/Vijfheerenlanden, Dierenuitvaartcentrum IJsselstein, Lichtjes in de Duisternis en Memento zijn ook aanwezig.