Bibliotheken helpen met coronabewijs

regio • Iedereen vanaf 13 jaar heeft sinds zaterdag 25 september een coronatoegangsbewijs nodig om bijvoorbeeld een restaurant, café, bioscoop, theater of evenement te bezoeken. Zo wil het kabinet het risico op coronabesmettingen zo laag mogelijk houden. Met de CoronaCheck-app maken mensen zelf op hun mobiel een coronabewijs. Wie dat lastig vindt, kan familie, buren of vrienden vragen om te helpen. Ook in de meeste bibliotheken kan hulp worden gekregen. Geen mobiel? Het coronabewijs kan ook geprint worden. Het coronabewijs is een persoonlijke QR-code. Met de QR-code kan worden bewezen dat iemand gevaccineerd is, negatief getest is of hersteld is van corona. Bezoekers moeten ook een identiteitsbewijs laten zien, zodat het zeker is dat de QR-code bij jou hoort.
In de meeste bibliotheken kan hulp worden gekregen om de CoronaCheck-app te downloaden en het coronabewijs te maken. Ellie Roerade vroeg hulp in de bibliotheek bij het aanmaken van het coronabewijs: “Ik ben daar heel goed geholpen. Meestal vraag ik dit soort dingen aan mijn kleinkinderen, maar zij zijn op vakantie. Ik dacht toen gelijk: ik ga naar de bibliotheek, want zij bieden hulp bij heel veel dingen. Waar kennis is, daar moet je heen, en dat is de bibliotheek.”  

Wie overigens liever een coronabewijs op papier heeft, gaat naar de website coronacheck.nl/print. Daar kan het coronabewijs geprint worden. Lukt dat niet? Een bibliotheek in de buurt kan ook helpen met een papieren coronabewijs. Er kan ook gratis gebeld worden met de medewerkers van de Helpdesk op 0800-1421. Deze helpdesk is elke dag geopend van 08:00 tot 20:00 uur. Of stuur een e-mail naar helpdesk@coronacheck.nl.

Als je meer wilt weten of vragen hebt over de CoronaCheck-app, kijk dan op:

q  www.coronacheck.nl