Een nieuw stadhuis of verbouwen?

Wat zijn de beweegredenen van het college om dit besluit door de raad te laten nemen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022? Waarom worden burgers bewust buitenspel gezet? 

De onderbouwing voor de juiste keuze is op dit moment volstrekt onvolledig. Welke impact heeft de verdergaande digitalisering van de overheid? Raadsleden lees de nota Nederlandse digitaliseringsstrategie 2020 en kijk eens wat u hiervan terug vindt in de raadsstukken!

Door de Covid-19 crisis heeft thuiswerken een volledig andere dimensie gekregen. Als raadsleden de inwoners van de Vijfheerenlanden serieus nemen, laten ze de sneltrein van het college stoppen op het station van Leerdam. Vraag eerst om de complete onderbouwing inclusief alle bijkomende éénmalige en structurele kosten en neem dan een besluit. 

Dat het college dit besluit kost wat het kost voor de gemeenteraadsverkiezingen wil beslissen, biedt kiezers wel de kans te anticiperen op uw stemgedrag. U stemt op basis van onvolledige informatie. Het gaat dus nu niet over verbouwen of nieuwbouw, het gaat om respect naar de inwoners van de Vijfheerenlanden en het vertrouwen in de politiek. 

Inwoners uw mening verneem ik graag: inwonersVHL@gmail.com velen gingen u al voor!

Gerard van Hoeven
Hagestein