Afbeelding
Foto: Rivas Zorggroep

Beatrixziekenhuis versoepelt niet

gorinchem • Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft de coronaregels niet veranderd. Het doet niet mee aan de versoepelingen die op 25 september landelijk zijn ingegaan.

“Kwetsbare cliënten en patiënten beschermen is een belangrijk onderdeel van de zorg die wij bieden”, legt het Beatrixziekenhuis uit. “Dat betekent dat we de meest kwetsbaren onder meer zo goed mogelijk willen beschermen tegen virussen, zoals corona. Daarom houden we diverse (corona)maatregelen in stand die deze groepen goed beschermen.”

Het ziekenhuis kiest daarmee voor een wat voorzichtigere aanpak dan het kabinet. Dit heeft drie redenen. Ten eerste biedt het ziekenhuis zorg aan kwetsbare groepen mensen. Ten tweede wil ze rekening houden met het aankomende griepseizoen en ten derde is het effect van de landelijke maatregelen nog niet bekend.

Op basis hiervan is besloten op alle locaties van het ziekenhuis voorlopig vast te houden aan de 1,5 meter afstand. "Het is wetenschappelijk bewezen dat afstand houden de kans op besmetting met een virus sterk verkleint. Hiermee willen we ouderen, kwetsbare patiënten en medewerkers goed beschermen, ook als er onverhoopt een nieuwe coronagolf of griepgolf uitbreekt. Ook andere maatregelen die we al eerder namen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijven van kracht."