• De deelnemers hebben er zin in: Drumble Dance.
• De deelnemers hebben er zin in: Drumble Dance. Foto: Bodine van de Looij

Vol enthousiasme aan 'Drumble Dance'

leerdam • De beweegweek van Present was een groot succes. Een week vol activiteiten die in het teken stond van bewegen en bewustwording. 

Op maar liefst vijf locaties van Present vond van maandag 20 tot en met vrijdag 24 september de ‘Beweegweek’ plaats. Tijdens deze week werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: zit-yoga, wandelen, rollatorrace en Drumble Dance.


Drumble Dance

Eén van de activiteiten tijdens de beweegweek was Drumble Dance. Veel mensen klinkt dat waarschijnlijk wat onbekend in de oren, maar Drumble Dance tijdens de beweegweek was een één uur durende muzikale activiteit waarbij met drumstokken op een grote fitnessbal wordt geslagen. 

Arjon van den Tillaart had de eer om er samen met de ouderen een leuke en actieve middag van te maken. Drumble Dance is een combinatie van muziek en bewegen. Er werd vol enthousiasme mee gedaan aan de workshop, waarbij vooral het plezier maken, in combinatie met bewegen op muziek, voorop stond.


Na een tijdje flink geoefend te hebben, spelen de deelnemers aan de activiteit de sterren van de hemel onder begeleiding van verschillende liedjes. ‘Drumble Dance’ bracht veel plezier en een grote lach op het gezicht van de deelnemende ouderen.


Bewegen en bewustwording

“Samen zetten we bewegen op de kaart”, vertelt Lianne de Wit, beweegcoach van Present. In samenwerking met Giga Molenlanden is de ‘Beweegweek’ opgezet. Op elke locatie hangen posters om aandacht te besteden aan bewegen en een stuk bewustwording aan het belang van bewegen voor zowel oud als jong. 


Zo wordt er onder andere uitgelegd wat bewegen nu eigenlijk is. Want: kun je beter koffie drinken of is het slimmer om een stukje wandelen met elkaar te gaan wandelen? 


Door middel van de ‘Beweegweek’ probeert Present bewustwording te creëren en bewegen te stimuleren.


Eindelijk weer bewegen

De bewoners van Emma Present in Leerdam zijn enorm enthousiast over de ‘Beweegweek’. Ze hebben het bewegen en het ondernemen van activiteiten erg gemist tijdens Corona. Het liefst doen de ouderen dit elke week en dat is ook te merken aan de opkomst bij de workshops. Voor elke activiteit schrijven zich gemiddeld 25 mensen in. 


“Dit is de eerste keer, maar het zou super leuk zijn als dit een jaarlijkse activiteit wordt”, zegt Lianne enthousiast.


Op vrijwel alle locaties van Present in Vijfheerenlanden en Alblasserwaard werd afgelopen week op één of ander manier aandacht besteed aan de beweegweek. Zo kon er bijvoorbeeld ook worden deelgenomen aan een spannende rollatorrace.


q  www.presentvooru.nl

Bodine van de Looij