Leerdam Sport laat bij IFC niet met zich sollen

hendrik-ido-ambacht • Leerdam Sport’55 is op de eerste speeldag in de 4e klasse E onderuitgegaan bij titelfavoriet IFC. In Hendrik -Ido-Ambacht werd het 3-1. De Leerdammers lieten het spel aan IFC en loerden op kansen vanuit de omschakeling. Deze speelwijze pakte goed uit en men kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een diagonaal schot van Lafayette Leerdam. Kansen op de 0-2 volgden, maar in plaats daarvan vielen de 1-1 en 2-1. Bij de 2-1 raakte keeper Mehmet Uysal geblesseerd, waardoor verdediger Jeffrey van Bruchem onder de lat moest plaatsnemen. De 3-1 viel kort voor tijd. Assistent-trainer Paulo Lopulalan ziet perspectief ondanks de nederlaag. “Zij hebben kwaliteit, maar we hebben ons goed staande gehouden vandaag.”

LRC gaat er hard af tegen Roda'46

leerdam • LRC Leerdam is het seizoen begonnen met een 1-6 nederlaag tegen Roda’46. Toch vertelt de wedstrijd een ander verhaal dan de uitslag doet vermoeden. LRC was de eerste helft heer en meester. Roda’46 liet zich inzakken en de Leerdammers stonden in de rust verdiend op een 1-0 voorsprong. Wat zich vervolgens in de tweede helft afspeelde, had niemand kunnen vermoeden. Roda kwam op 1-1 en liep binnen vijf minuten uit naar een 1-3 voorsprong. LRC liep met teveel mensen naar voren in de hoop de schade te herstellen. Dit werkte averechts. Roda counterde zich uiteindelijk naar een 1-6 overwinning. LRC-trainer Emanuel Sluis wist niet wat hem was overkomen. “We hadden de wedstrijd volledig in handen en gaven het zelf op een onvolwassen manier weg.”

Asperen laat Lekvogels in slotminuten alsnog in het stof bijten

lexmond • Asperen heeft zijn eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen bij Lekvogels. In een boeiend gevecht zorgden Pieter-Maarten Hoekstra en Rick van Loopik in de slotminuten voor de winnende goals. Asperen zette Lekvogels goed vast in de eerste helft. Men was iets beter, maar ging desondanks rustten met een 1-1 tussenstand. In de tweede helft ging Lekvogels meer op de lange bal spelen. Dit resulteerde in de 2-1 en de ploeg kreeg goede kansen op meer. Toch gingen de Aspenaren er vandoor met de overwinning. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken en was er een spandoek voor Asperen-trainer Jeffrey Klein. “Dit is mijn oude club. Prachtig dat ze dit voor me hebben gedaan.”

Brederodes onderuit bij DESTO ondanks goede start

vianen • Brederodes is de competitie begonnen met een 3-2 nederlaag bij DESTO. Na 20 minuten stond men nog met 0-2 voor, maar die voorsprong wist de ploeg uit Vianen niet vast te houden. Robin Kuijer en Mike de Groot zorgden voor de goals aan de kant van Brederodes. Toch was DESTO ook op dat moment al de bovenliggende partij. Nadat de ploegen de rust in waren gegaan met een 1-2 tussenstand, duurde het in de tweede helft tot de 75e minuut tot het 2-2 werd. Vlak voor tijd maakte DESTO de verdiende 3-2, al zat er een buitenspelluchtje aan de winnende goal. Trainer Marcel Akkerman kon leven met de nederlaag. "Zij waren vandaag gewoon beter.”