vrijdag 24 september

Kindervrijmarkt
15:30 uur, Leerdam, parkeerplaatsen voor Wijkvereniging West-End en Emma/Present P. M. van Gentstraat 20. Kindervrijmarkt bestemd voor kinderen in de leeftijdscategorie: 4 tot en met 12 jaar. Uiteraard is begeleiding van ouders wel toegestaan. Vanaf 15:00 uur mogen de spulletjes uitgestald worden, om 15:30 uur begint de vrijmarkt.

De Open Atelierroute
11.00, West Betuwe. Ook dit jaar is er een open atelierroute van WaardArt in West Betuwe. Meer informatie: www.waardart.nl.

zaterdag 25 september

Spullen Boelmarktdag
9:00, Meerkerk, Boelmarktloods. De hervormde gemeente Meerkerk houdt zaterdag 2 oktober weer een Boelmarkt, op het terrein bij de Boelmartkloods aan de Energieweg 3 in Meerkerk. Dit jaar is er geen echte ‘ophaaldag’, zoals gewoonlijk. Wel kunnen alle Boelmarktspullen op zaterdagmorgen 25 september tussen 9:00 en 12:00 uur gebracht worden. De loods is dan alleen open om goederen te brengen. Een afspraak maken om goederen op te halen kan ook. Neem dan contact op met Marcel van Leeuwen via 06–53541083. Graag ontvangt de organisatie ook oud ijzer of andere metalen, en deze kunnen ook thuis worden opgehaald.

Inzamelingsactie voor Roemenië
10.00 uur, Hei- en Boeicop, het plein van de hervormde kerk. De Stichting ‘Vrienden van Roemenië’ uit Lexmond en Hei- en Boeicop gaat op zaterdag 25 september, tussen 10:00 en 12:00 uur kleding en andere kleine huishoudelijke spullen inzamelen. Dit kan worden ingeleverd op het plein van de hervormde kerk van Hei- en Boeicop.

Bodemdieren safari
10.00 uur, Schoonrewoerd, Natuurcentrum de Schaapskooi. Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden doet mee met de Nationale Bodemdierendagen omdat zij van mening zijn dat het belang van bodemleven extra aandacht moet krijgen. Na een inleidende diaserie wordt buiten gezocht naar kleine bodemdiertjes: De Tiny Ten. Deze activiteit is gericht op kinderen tot 12 jaar. Kinderen onder de zes jaar mogen mee onder begeleiding van volwassenen. Schrijf je in door een mail te sturen naar: chr.kramer@outlook.com of bel naar het nummer: 0345- 619684. Er zijn twee mogelijkheden, van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur.

Burendag in Hagestein
10:00 uur, Hagestein. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten en spelletjes. Daarnaast zijn alle verenigingen en/of stichtingen van harte welkom om tijdens de burendag aanwezig te zijn op het activiteitenplein. Dit kan bijvoorbeeld door een clinic te geven of belangstellenden te vertellen over wat de vereniging/stichting allemaal doet en hoe iemand lid kan worden of zich kan aansluiten. Ook is er 'Heel Hagestein bakt', een cupcakeverkiezing en een kofferbakverkoop. Wil je meedoen met de kofferbakverkoop? - Wil je verkopen vanuit eigen terrein, schuur et cetera? - Wil je meedoen met de Heel Holland Bakt verkiezing of Cup Cake Cup? - Wil je als stichting/vereniging aanwezig zijn? - Heb je vragen? - Wil je helpen met organiseren? Mail dan naar hagesteinvitaal@gmail.com

Zendingsmarkt
10:00, Leerbroek, De Samenkomst. In De Samenkomst in Leerbroek wordt een zendingsmarkt voor jong en oud gehouden. Parkeren kan op het plein achter de Schakel.

Rondleiding tuin
11:00, Lexmond, Lakerveld 142. Gerti de Koeijer van Beleef de Geschiedenis geeft een rondleiding voor volwassenen door haar tuin met historische kruiden en eetbare bloemen. Aanmelden is verplicht in verband met de maximale groepsgrootte en aanmelden kan door te bellen of te appen naar 06-18333867. Deelname aan de rondleiding kost 5 euro, inclusief koffie of thee en huisgemaakt gebak.

Laatste keer Kamerkoor Vianen
11:00, Vianen, Grote Kerk. Het Kamerkoor Vianen zingt nog één keer samen in de Grote Kerk Vianen. De hele dag zullen de klanken klinken door de Grote kerk Vianen. Om 16:00 uur in de middag vind er een afsluitende uitvoering plaats onder leiding van twee dirigenten: Cees Scharloo, Dirkjan Horringa en huispianist Hristo Petrov.

Concert Aurora Leerdam
13:00 uur, Leerdam, centrum. Aurora Leerdam geeft een concert voor publiek in het centrum van Leerdam, in samenwerking met: Kunstliefde en Vriendschap, De Bazuin en Casey’s Bigband. Ook de leerlingen van de verschillende orkesten zullen hun talenten laten horen.

Walk of Peace
13:00, Vianen, Grote Kerk. In het kader van de Vredesweek zal een Walk of Peace gehouden worden, vanuit de Protestantse Gemeente en de Baptistengemeente ‘De Rank’ in Vianen.

Samen zingen met All in One
19:30, Schoonrewoerd, Overheicop 3. Hope en Serve houdt een zomerzangavond met praiseband ‘All in One’. Iedereen is van harte welkom, maar bezoekers wordt wel gevraagd hun eigen stoel mee te nemen. De toegang is vrij, wel wordt er een collecte gehouden voor Hope en Serve.

JAMPOP weer van start
20:30, Everdingen, Dorpshuis ‘t Knooppunt. JAMPOP start weer met de gebruikelijke Kick Off. De bands Corleone en Love Machine zullen op het podium staan. De toegang is gratis. Opgeven en nadere informatie is te verkrijgen via Joost de Leeuw, joost@jampop.nu.

zondag 26 september

‘Rondom Bach'
16:00, Vianen, Grote Kerk. Het Amersfoorts Kamerkoor onder leiding van Rienk Bakker geeft een concert getiteld ‘Rondom Bach'. Meer informatie en tickets bestellen: www.grotekerkvianen.nl/ www.EventBrite.nl/ www.amersfoortskamerkoor.nl.

dinsdag 28 september

Alzheimercafé Leerdam van start
19:00 uur, Leerdam, Lingensteynplantsoen. Alzheimer Café. Tijdens deze eerste avond wordt er terug gekeken met elkaar op de moeilijke periode waarin, vooral kwetsbare mensen, de beperkingen door de coronaregels aan den lijve hebben ervaren.