• Isis Versluis in actie in Oldebroek.
• Isis Versluis in actie in Oldebroek. Foto: aangeleverd

Isis Versluis wint landelijke competitie

oldebroek/regio • Isis Versluis heeft in categorie 4 de landelijke jeugdmountainbikecompetitie gewonnen. De Meerkerkse was het beste meisje.

Isis Versluis reed in de slotwedstrijd in Oldebroek naar de tweede plaats overall en kwam als eerste meisje over de meet. Haar concurrente voor de eindzege, Zoë Brakke uit Staphorst, reed al snel lek en viel hierdoor weg uit de kop van het veld. Komende zaterdag staat in Honselersdijk het NK-mountainbiken voor de jeugd op het programma.

Jan van Arckel-nieuweling Bram Jansen heeft zondag een clubwedstrijd in Gouda gewonnen. De Lexmonder soleerde naar de zege. Zondag in Gouda waren er slechts vier starters. Bram Jansen ging er acht ronden voor het einde vandoor en soleerde naar de zege. Daan van Werd (Oud-Alblas) moest met de derde plaats genoegen nemen. 


Bram Jansen reed zaterdag in Den Haag zijn tweede KNWU-wedstrijd. De Lexmondse nieuweling finishte in het peloton als 26-ste. Er stonden 30 renners aan het vertrek. 


In de Output Jeugdronde in Schijndel eindigde Jan van Arckel-jeugdrenner Luna Kers (Beesd) in categorie 6 als zeventiende (vijfde meisje).


Fabio Jakobsen

Profrenner Fabio Jakobsen heeft zondag de Belgische koers Gooikse Pijl op zijn naam geschreven. The Hurricane of Heukelum klopte titelverdediger Danny van Poppel en Jordy Meeus in de massasprint. Het betekende voor Jakobsen alweer zijn zesde zege van het seizoen, nadat hij in april zijn rentree maakte.