• Tijdelijk restaurant SterkWater op Fort Everdingen.
• Tijdelijk restaurant SterkWater op Fort Everdingen. Foto: JACOB VAN ROZELAAR

Eetbare verhalen van het fort

everdingen • Begin september opende het tijdelijke restaurant SterkWater op Fort Everdingen. 

Vanuit een kas aan de voet van het prachtig uitgelichte fort, genieten elke avond tot honderd mensen van een heerlijk diner. De avond is geïnspireerd op de verhalen van dit bijzondere fort. De avond start met een mooie wandeling in en rond het fort, langs de beersluis en over het terrein. Gasten ontdekken de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies en welke rol Fort Everdingen daarin speelt. Daarna schuiven de gasten aan voor een vijfgangendiner aan de voet van het fort. Gedurende de avond, als de schemering valt, komt het prachtige fort steeds meer in de spotlight door de sfeervolle verlichting.

Op tafel komt het fort ook terug. De gerechten zijn gebaseerd op de verhalen van het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord: gasten krijgen ook een kijkje in het heden. Zo staat er lekkers uit het schootsveld op het menu en uiteraard verzorgt fortbrouwerij Duits&Lauret voor de liefhebber bij elke gang een passend en goed glas bier. De avond sluit af met een bijzondere muzikale verrassing.

SterkWater is nog open tot en met 26 september. De laatste kaarten zijn nu te koop op sterkwater.nl. Gasten krijgen een volledig verzorgd diner inclusief drank en een avond met muziek en beleving. Wees er snel bij, want de kaarten gaan hard. Informatie en tickets via de website. Na het diner is er mogelijkheid op het fort te blijven slapen op de camping van Fort Everdingen.

Deelname kost 84,95 euro per persoon, de avond start rond 18:00 uur en is om ongeveer 22:30 uur afgelopen. Meer informatie: www.sterkwater.nl.