Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wimpie

Konijn Wimpie stelt zichzelf even voor: 'Hallo, ik ben Wimpie. Ik ben 1 september gecastreerd en kan 3 oktober gaan samenwonen met een leuke voedster. Ik ben in het begin wat terughoudend en moet je dus even leren kennen. Ik heb wel een wat groter hok nodig omdat ik het anders wel erg spannend vind als je bij mij in het hok komt, maar dat is voornamelijk als je met dingen het hok in komt. Handen zijn niet zo'n groot probleem, want die ken ik.'

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Bezoek voor SIMAV molen Noordeloos

regio • Nico Papineau Salm, voorzitter De Hollandsche Molen, brengt op woensdag 29 september om 14:00 uur een speciaal bezoek aan de Stijve Molen in Noordeloos. Hij doet dit in het kader van de reeks van 100 bezoeken die hij in de komende drie jaar door het hele land gaat uitvoeren. Papineau Salm doet dit met het oog op het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Opmerkelijk daarbij is dat hij bij al zijn molentrips uitsluitend gebruik gaat maken van trein en fiets. Papineau Salm gaat bij al zijn bezoeken praten met de vrijwilligers. Persoonlijk contact met de mensen in het veld is heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Wat gaat goed bij het ‘draaiende houden' van de molen, wat kan er beter? Daar is hij nieuwsgierig naar. Ook hoort hij graag wat het beleid van gemeente is.