• JAMPOP kan eindelijk weer beginnen.
• JAMPOP kan eindelijk weer beginnen. Foto: JAMPOP

Iedere derde zaterdag van de maand gratis live muziek

JAMPOP gaat weer van start

everdingen • De Kick-off van een nieuw seizoen JAMPOP vindt zaterdag 25 september plaats in het Dorpshuis van Everdingen. Deze avond treden er twee bands op. Een opwarmertje voor het nieuwe seizoen van JAMPOP. Een initiatief voor en door muziekliefhebbers. Maandelijks organiseren zij gratis muziekavonden waarbij bands uit verschillende genres optreden. Een avondje uit voor jong en oud.

Twaalf jaar geleden waren er veel verschillende bandjes in Hagestein en omgeving. Vaak was het repertoire van de bands niet genoeg om een avondvullend programma te maken. Daarom staken de bands de koppen bij elkaar en organiseerden zij met elkaar een avondvullend programma. Dit viel zo goed in de smaak, dat SKK (Stichting Kleine Kerne) was geboren. Toen SKK de avonden organiseerde, kwamen ze er achter dat er regelmatig een muzikant miste. Hieruit is de bandwedstrijd voortgevloeid. Inmiddels is SKK (Stichting Kleine Kerne) omgedoopt tot JAMPOP en spelen er elke derde zaterdag van de maand drie verschillende bands in het dorpshuis van Everdingen. Daarnaast houdt JAMPOP jaarlijks een jamsessie waar iedereen welkom is om te spelen, en te komen genieten van de livemuziek. Deze avond wordt ieder jaar gehouden in december.

Vroeger speelden er vooral schoolbandjes, de afgelopen jaren worden er in het Dorpshuis van Everdingen bijzonder goede bands ontvangen. Dat blijkt geen mening, maar een feit. Enkele bands die op het podium stonden bij JAMPOP, kwamen namelijk terecht in de hitlijsten van Amerika. De jury neemt hun taak dan ook zeer serieus en de leden stemmen onafhankelijk van elkaar. Inmiddels staat de teller op ruim 200 bands die het dak eraf hebben gespeeld bij JAMPOP.


Eindelijk weer

Eindelijk mag het weer: een avondje uit met goede muziek, vrienden en een heerlijk drankje. Voorheen waren de kroeg en zaal aan elkaar gekoppeld. Nu word dit van elkaar gescheiden waardoor er een intieme sfeer wordt gecreëerd. Ook in de zaal is een bar te vinden waar drankjes gehaald kunnen worden. "We kijken er naar uit om eindelijk gebruik te mogen maken van de steun die wij hebben gekregen van stichting het Dorpshuis en het Oranjefonds. Zij hebben ons voorzien van een gloednieuwe licht- en geluidsinstallatie. Hier zijn we erg dankbank voor”, aldus Tino van Kats, voorzitter van JAMPOP. 


In mei organiseert JAMPOP een festival waar de finalisten zullen strijden voor de eerste plek. Naast de finalisten komen dan de beste 'tweede plaatsen' terug en wordt de line-up aangevuld met verschillende gastoptredens. Hoe dat er uit komt te zien? Er komen twee podia, één indoor en één outdoor. Ook hiervoor is de entree gratis. 

Voor alle avonden geldt dat het verplicht is om de Coronapas te laten zien.