Beachwaterpolo avond in zwembad Helsdingen

vianen • Door het succes deze zomer van het buurtinitiatief Vijfheerenlanden Zomer Beachwaterpolo tour gaat zwemverenging de Albatros het Open Beachwaterpolo organiseren in zwembad Helsdingen in Vianen. Vrijdag 24 september is iedereen met minimaal zwemdiploma B welkom om van 20.00 tot 21.00 mee te doen aan het gratis Open Beachwaterpolo. Tijdens deze Open Beachwaterpolo staat het sporten en plezier hebben met elkaar voor jong en oud centraal. Dit is ook precies de bedoeling van de Nationale Sportweek en daarom is de activiteit gratis toegankelijk om iedereen de kans te geven om lekker uurtje te kunnen sporten samen met vrienden, familie of kennissen. Beachwaterpolo wordt gespeeld op een speciaal opblaasbaar veld van 15 bij 10 meter. Er worden gemengde teams samengesteld van minimaal vier personen en maximaal zeven. 

Deelname is mogelijk als individu of als groepje waarbij Albatros voor de begeleiding zorgt. Aanmelden is niet noodzakelijk iedereen kan vrij mee doen. Meer informatie is te vinden op www.zvalbatros.nl.


Schaakclubs fuseren

ijsselstein/nieuwegein • De schaakverenigingen uit IJsselstein en Nieuwegein zijn per 1 augustus gefuseerd naar: Schaakvereniging Kasteel Lekstroom (SVKL). Veel leden uit IJsselstein, Nieuwegein en Vianen komen elke week (les)schaken. De interne competitie voor de senioren is op dinsdagavond. Kom gerust eens lang om even sfeer te proeven of een potje meedoen. We starten om 20.00 uur in de Groene Olijftak op de Heemradenlaan 11 te IJsselstein. De jeugd schaakt op donderdagavond van 18.45 - 19.45 uur. De basislocatie daarbij is de Groene Olijftak maar er wordt ook les gegeven op locaties in Nieuwegein en Vianen. Meer info:

q https://svkl.nl/nieuws/.