Inzamelactie Voedselband in Spar Lexmond

lexmond • Op vrijdag 17 september houdt Voedselbank Giessenlanden-Zederik weer een voedselinzamelingsactie in de Spar in Lexmond. De producten die gedoneerd worden, zijn voor mensen in de omgeving die onder de armoedegrens leven en tijdelijk te weinig geld hebben om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Voor informatie over de Voedselbank, zie: 

q www.voedselbankgiessenlanden-zederik.nl


Rijbewijskeuring in Leerdam

leerdam • Automobilisten van 75 jaar en ouder kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Activiteitencentrum Noorderberg aan de Noordwal in Leerdam op donderdag 7 oktober, donderdag 4 november en donderdag 2 december medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken voor het spreekuur kan via de website: www.regelzorg.nl, of tijdens kantoren via de afsprakenlijn: 088-2323300. De kosten bedragen 50 euro en voor houders van een groot rijbewijs (C/D/E) 70 euro.


Fruitfietstocht

waardenburg • De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 25 september een fietstocht langs boomgaarden, waar de drukke oogsttijd van appels en peren is begonnen. De boswachter neemt de deelnemers mee door de Betuwe, waar het fruit volop aan de bomen hangt. Onderweg wordt landgoed Waardenburg en Neerijnen aangedaan voor een korte wandeling. Op dit landgoed vindt men naast boomgaarden ook een prachtig parkbos en twee kastelen. De Rijswaard (het buitendijks gebied) wordt vanaf de winterdijk bekeken. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
Start: 10.00 uur. Duur: ca. zes uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Bij deze excursie wordt verwacht dat iedere deelnemer zijn/haar eigen fiets meeneemt. Meer informatie en online reserveren:

q www.glk.nl/activiteiten