• Er werd flink gestreden tijdens het Sluiseiland Beachwaterpolo event.
• Er werd flink gestreden tijdens het Sluiseiland Beachwaterpolo event. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Grand finale Beachwaterpolo in Vianen

Buurtinitiatief Albatros groot succes

vijfheerenlanden • In het grand finale weekend van het Beachwaterpolo was het decor ditmaal de passantenhaven van Vianen. Vrijdagavond was hier een editie van het wekelijkse zomerspektakel voor de inwoners van de Vijfheerenlanden. Albatros kan terugkijken op een geslaagde tour. 

Hoewel de zomer behoorlijk tegenviel zijn bij elkaar opgeteld toch enkele honderden deelnemers op de evenementen af gekomen. Het ene evenement kreeg wat meer sporters te water dan de andere, maar over het geheel overtrof dit de verwachtingen en kan het Albatros Beachwaterpolo projectteam tevreden terugkijken op dit verbindende project wat volgend bij voldoende financiering een mooi vervolg krijgt in de jonge gemeente Vijfheerenlanden.


Het sociale project is zo succesvol dat verschillende andere gemeenten interesse hebben om deze zomerse tour ook te organiseren in samenwerking met lokale waterpoloverengingen.


Sluiseiland event

Zaterdag 4 september trokken vanuit heel Nederland verschillende waterpoloteams met hun Beachselectie naar Vianen voor het Sluiseiland Beachwaterpolo event. 

In verschillende klasse van jong tot oud en top tot de betere amateur werden in rap tempo de beachwaterpolo wedstrijden verspeeld. In de ochtend nog onder frisse omstandigheden maar na het verschijnen van de zon in een fantastische ambiance. Ook voor veel gelouterde spelers is het beachwaterpolo nieuw en toverde in enkele minuten vreugde op de gezichten. Het toernooi in Vianen bleek een ideale voorbereiding op de competitie. Door de snelheid van het spel is ook nog een dodelijk vermoeiend en een mooie test op de status van de conditie. 


Onder toeziend oog van de sportwedhouder Tirtsa Kamstra kwamen de eerste prijzen van het toernooi bij jeugd onder 13 terecht bij de Zaan1 en bij jeugd onder 15 bij de Watervlo. De dames van ZV Utrecht behaalde in een sterk poule met enkele jeugd internationaals de eerste plaats. Bij de heren ging het combinatie team van Moby Dick aan de haal met de eerste plaats. 


In de Nationale Sportweek, maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september, organiseert Helsdingen Sport en Cultuur de zwem4daagse, op dinsdag 14 september zal Albatros hier verschillende gratis Beachwaterpolo clinics organiseren voor iedereen met een zwemdiploma B.


q www.zvalabtros.nl