Winst voor Tulner

woensdrecht/lexmond • Rens Tulner heeft de wielerronde van Woensdrecht gewonnen. De Lexmondse renner maakte samen met drie medevluchters deel uit van een vroege ontsnapping. Het peloton zag het kwartet niet meer terug. In de sprint bleek Tulner de rapste. Rico van Damme (Yerseke) werd tweede en Remco Schouten (Gouda) derde.


Bram Jansen soleert naar zege

alphen ad rijn/regio • Bram Jansen uit Lexmond heeft zaterdag de miniwegwedstrijd in Alphen aan den Rijn gewonnen. Vijf ronden voor het einde wist de jonge renner te ontsnappen en soleerde hij naar de zege. De debuterende Daan van Werd uit Oud-Alblas probeerde Bram nog te achterhalen, maar werd tweede. Willem van den Brink (Gorinchem) maakte het Jan van Arckel-succes compleet door het podium te completeren.


Knappe inhaalrace Isis Versluis

burgh haamstede/regio • In de landelijke mtb-jeugdwedstrijd in de duinen van Burgh-Haamstede had Isis Versluis had in categorie 4 een slechte start doordat ze bijna achteraan stond. Na een knappe inhaalrace kwam de Meerkerkse als vijfde (en als tweede meisje) over de meet. Haar Jan van Arckel-ploeggenoot Max van Kolfschoten (Giessenburg) eindigde als derde in categorie 3. In categorie 2 reed zijn dorpsgenoot Willem van Wijngaarden in het mulle zand naar een zeventiende plek. Rick Versloot (Hardinxveld) pakte in categorie 7 het zilver.


Hsv Ameide

ameide/tienhoven • De competitiewedstrijd van hsv Ameide in de wetering op de Landscheidingsweg bij Vuren is zaterdag met een vangst van 1420 gram gewonnen door Rob Westerink. B. den Braven werd tweede met 1340 gram en H. Bogaard derde met 800 gram.