• Martin Mans zet zich in voor de strijd tegen ALS.
• Martin Mans zet zich in voor de strijd tegen ALS. Foto: Aangeleverd

Benefietconcert tegen ALS

leerdam • Het online benefietconcert van de bekende organist Martin Mans ten behoeve van de strijd tegen de ziekte ALS is vrijdag 3 september in première gegaan. 

Het concert is opgenomen in de Grote Kerk in Leerdam. Het concert is te zien op het youtube kanaal van Martin Mans.
Martin Mans is al decennialang een bekende en geliefde organist. Hij heeft meegewerkt aan meer dan 500 cd-opnames en maakte een reeks DVD's. Jaarlijks verzorgt Mans ook zo'n 250 concerten in binnen- en buitenland. Sinds het uitbreken van de corona-pandemie is Mans begonnen met het uitzenden van concerten via YouTube, die wereldwijd worden bekeken. Naast organist is Mans fanatiek wielrenner en hierdoor ook bekend met de Tour du ALS. Op uitnodiging van team 'Samen Sterk voor ALS' heeft Mans nu een benefietconcert opgenomen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan dit sportieve evenement.

Stichting ALS Nederland organiseert jaarlijks Tour du ALS met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Op zaterdag 11 september vindt de negende editie van Tour du ALS plaats en beklimmen vele honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux in Frankrijk. Hieronder dus team 'Samen Sterk voor ALS' met deelnemers uit de regio: Cornelis Boom uit Werkendam, Jerry de Bie uit Leerdam en Johan de Ridder uit Asperen. Het concert is te zien op www.martinmans.nl/youtube. Doneren kan via de QR code of link die zichtbaar zijn tijdens de uitzending of via www.tourduals.nl/team/samen-sterk-voor-als.