Nationale Orgeldag Beesd

beesd • In Beesd in de St. Pieterskerk wordt op zaterdag 11 september vanaf 10:30 uur de Open Monumentendag/ Nationale Orgeldag gehouden. Elk jaar, het tweede weekend van September, openen tijdens Open Monumentendag meer dan vierduizend monumenten in Nederland gratis hun deuren voor publiek. Ook dit jaar zal de St. Pieterskerk, Voorstraat 90 in Beesd, weer open zijn voor bezoek. De kerk is open van 10:30 uur tot 15:30 uur. Bezoek de kerk en beklim de toren voor een geweldig uitzicht over dorp en omgeving.

De hele dag zal het orgel doorlopend worden bespeeld en voor de liefhebber is er volop gelegenheid om het orgel zelf te bespelen. De dag zal om 15:30 uur worden afgesloten met een concert door Cees van Ooyen.


Inzameling voor MetaKids groot succes

regio • Marieke en Rolf van Panhuis hebben op zaterdag 28 augustus in totaal 140 kilometer gefietst. Op die manier wilden ze aandacht vragen voor metabole ziektes en geld inzamelen voor Stichting Metakids. Om 8:00 uur  in de ochtend vertrokken ze vanuit Nieuwegein en om 17:30 uur kwamen ze aan in Zuidwolde (Drenthe).

In totaal hebben 113 donateurs de actie ondersteund en een geweldig bedrag van 2.500 euro ingezameld. MetaKids gaat dit geld gebruiken voor onderzoek om metabole ziektes vroegtijdig (tijdens de zwangerschap) op te sporen en te behandelen. "We hebben ons gedurende de volle 140 kilometer enorm gesteund gevoeld”, zegt Rolf. "Door alle gelukwensen via de actiepagina, persoonlijke berichten via Social Media, maar zeker ook door de vele donaties. In 2022 krijgt Fietsen voor Liam zeker een vervolg.”

q www.fietsenvoorliam.nl