Seubring: 'Glas slijpen is boeiender'

Vervolg van pagina 11.

leerdam • In gesprek met Sommer en Seubring van Sommer Dutch Glass Art in Leerdam merk je al snel de wederzijdse waardering voor elkaar en hoe goed ze samenwerken. 

Sinds beiden vorig jaar bij Libbey de mogelijkheid kregen het voormalige glasvormcentrum te huren is de samenwerking versterkt. Beiden kenden elkaar al langer want zij werkten bij Royal Leerdam Crystal al jarenlang samen. Seubring: "Ik dacht vorig jaar dat ik er uit moest, maar gelukkig werk ik nog steeds hier in mijn vertrouwde slijpstudio. De best uitgeruste studio van Nederland." Seubring realiseert zich dat alle aandacht altijd weer uitgaat naar de glasblazers, maar glas slijpen is boeiender. Hij hoopt dat jongeren ook oog krijgen voor het beroep van glasslijper. "Het is ontzettend mooi creatief werk met ruimte voor experimentele uitdagingen. Maar ook het restaureren van antiek glas of herstellen van kostbare voorwerpen is bijzonder werk. Ik hoop echt dat jongeren eens komen kijken wat dit ambachtelijk vak allemaal biedt." Wie meer wil weten kan kijken op: www.albertseubring.nl. Iedereen is op afspraak welkom.

Bettina Sommer is de drijvende kracht achter Sommer Dutch Glass Art en haar studio is te vinden aan de Lingedijk 8 in Leerdam. Als voormalig general manager van Royal Leerdam Crystal startte zij in 2020 haar eigen bedrijf. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring in het glas en werkt nauw samen met meesterglasblazers van onder andere de Glasblazerij, meesterslijper Albert Seubring en graveur Yvonne Vissers. Sommer ontwikkelt unieke kunstobjecten, relatiegeschenken en awards custom made. Haar klanten zijn bedrijven, overheden, retailers en particuliere verzamelaars. De objecten kunnen worden voorzien van een persoonlijke gravure, tekst of logo. Meer informatie op: www.sommerdutchglassart.com.