• Maandag was het zover: de nieuwe Zuper werd geopend.
• Maandag was het zover: de nieuwe Zuper werd geopend. Foto: Bodine van de Looij

Nieuwe locatie voor winkel ‘De Zuper’

Algemeen

LEERDAM • Op het terrein van Lingebolder ASVZ is winkel ‘De Zuper’ verhuisd van het hoofdgebouw naar het dagbestedingslokaal. 

Waar eerst de werkruimte en winkel gescheiden waren, zijn deze nu samengevoegd. Doordat iedereen nu in dezelfde ruimte kan werken, is er meer toezicht op de cliënten. De werk- en winkelruimte bevinden zich nu in één ruimte. Hierdoor is de drempel een stuk lager om mee te helpen in de winkel. Dit zorgt ervoor dat de cliënten gemakkelijker werkzaamheden aanpakken en zich daarin gemakkelijker kunnen ontwikkelen. 

“Nu kan er door iedereen genoten worden van de werkzaamheden in de winkel en de mensen die een bezoekje brengen aan de winkel”, vertelt Dineke van Steenis met een grote lach op haar gezicht. Dineke begeleidt samen met Sandra de Stigter en Bianca Mulder de groep die vol enthousiasme de winkel draaiende houd. 

Het winkeltje
Wanneer je het terrein van Lingebolder ASZV oploopt wordt de weg gewezen door zelf gemaakte houten pijlen en bordjes. Naast de houten pijlen en bordjes wordt er nog veel meer zelfgemaakt. ‘De Zuper’ staat vol met kaarsen, fakkels, slingers, kaarten, houten meubels en brood- en tapasplanken.

Dit prachtige werk wordt aangevuld met producten die samen met de persoonlijke begeleiders worden ingekocht. Het is een gezellige, sfeervolle winkel met heel veel leuke spulletjes, die je het liefst allemaal mee naar huis neemt.

Een feestelijke opening
De winkel werd feestelijk geopend op maandag 6 september. De bezoekers werden warm welkom geheten en in de watten gelegd. Bij binnenkomst werd er een heerlijk glaasje champagne of jus d’orange ingeschonken en bezoekers kregen een stuk koek.

Naast de warme ontvangst kregen de eerste vijftien klanten bij besteding vanaf vijf euro, een leuke goodie bag mee naar huis. 

Bezoek de nieuwe locatie
Benieuwd geworden naar de nieuwe locatie? De Zuper is op maandag tot en met vrijdag geopend van 09:30 tot 15:00 uur.

De Zuper is te vinden aan de Koningin Emmalaan 84 in Leerdam. Loop het terrein op van Lingebolder ASVZ en volg de houten bordjes en pijlen. Zij wijzen de weg naar een gezellig winkeltje van Leerdam: De Zuper.