Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Najaarsconcerten

Muziek

16:00, Vianen, Grote Kerk. In de Grote Kerk van Vianen start een reeks najaarsconcerten. Het eerste concert zal worden uitgevoerd door violiste Emma Roijackers en pianiste Riëtte Olthof. De jonge getalenteerde musiciennes spelen deze middag werken van John Cage, César Franck, Maurice Ravel en Franz Schubert. Toewijzing zitplaatsen in volgorde van registratie. Aanvang om 16:00 uur. Emma en Riëtte begonnen hun muzikale avonturen beide met een viool. Riëtte stapte al heel vroeg over op haar geliefde toetsinstrument. Beide sloten hun opleiding uiterst succesvol af en laten in de concertagenda’s weinig twijfel bestaan over hun ambities. Het programma van deze middag is daar een helder voorbeeld van. Voor Muziekpodium een hele eer dat zij ook in Vianen te beluisteren zijn.

In de Grote Kerk van Vianen blijft de afstand van 1,5 m voorlopig van kracht. Dat betekent ook voor dit concert dat het aantal zitplaatsen beperkt is. Om die reden is het raadzaam voor mensen die willen komen luisteren, hun komst te laten registreren via één van de websites. Gereserveerde zitplaatsen vervallen wel tien minuten voor aanvang. Dus kom op tijd.
De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. Een goede gelegenheid om iets eerder naar de kerk te komen en de bijzonder mooie tentoonstelling van Henk en Theo Tukker te bezoeken in het zuidtransept van de kerk. De toegang tot de tentoonstelling is gratis, de entree voor het concert is 10 euro.

Meer informatie via de website. Op de concertpagina is ook een link om te registreren. Rechtstreeks kan ook: EventBrite.nl. Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.