• Bach met onder andere Kamerkoor Cantus.
• Bach met onder andere Kamerkoor Cantus. Foto: Aangeleverd

Bach in Grote Kerk

vianen • Bach uit alle hoeken en gaten van de grote kerk in Vianen. Het concertseizoen wordt feestelijk ingeluid met een extra creatief en sprankelend concert. Daarbij is de top aan koorzangers te horen van Kamerkoor Cantus, het Orion Baroque ensemble, en solisten. 

Tevens zullen de Kindsingers van zich laten horen, een klein gespecialiseerd kinderkoor welke de wonderaria Letzte Stunde gaat zingen. Meesterimprovisator Robert de Bree zal tussendoor op hobos en fluiten het publiek versteld laten staan. Dirigent is Sietse van Wijgerden. Het concert wordt gehouden op vrijdag 15 oktober, vanaf 20:00 uur. Kaarten reserveren kan nu echter al via www.cantuskamerkoor.weebly.com.
De Grote Kerk van Vianen heeft zoveel mooie plekken dat het idee is ontstaan om een concert te geven met beweging: luisteraars kunnen muziek uit verschillende delen van de kerk horen, maar het publiek wordt ook uitgenodigd om mee te lopen naar verschillende opstellingen in de kerk. Tevens kunnen toehoorder bij één muziekstuk rond en tussen de musici staan. Improvisator Robert de Bree zal tezamen met andere musici improviseren in soms totaal andere stijlen, waardoor het geheel nog frisser gaat worden.