Korfbaltopper tussen PKC en TOP in Lexmond

lexmond • Het nieuwe korfbalseizoen wordt zaterdag 28 augustus door LKV Het Bosch ingeluid met de vierde editie van de KorfbalTotaal Cup. Dit jaar gaat de wedstrijd met verschillende innovatieve spelregels tussen landskampioen PKC en concurrent TOP uit Sassenheim.

Dit jaar is het gelukt landskampioen PKC uit Papendrecht en direct concurrent TOP uit Sassenheim te strikken. PKC beschikt met zowel speler van het jaar Olav van Wijngaarden als speelster van het jaar Sanne van der Werf over een ijzersterke selectie. Olav van Wijngaarden over aankomend seizoen en het innovatieve concept van de KorfbalTotaal Cup: “De doelstelling voor aankomend seizoen is heel simpel: weer kampioen worden. Ik heb genoten van afgelopen seizoen en kijk er ook echt naar uit om in een volle PKC-hal te spelen! Het is goed voor het korfbal om nieuwe dingen uit te proberen. De KorfbalTotaal Cup wordt een leuk experiment.”

Tegenstander TOP/LITTA, afgelopen decennium viermaal landskampioen, heeft afgelopen zomerperiode een aantal topspelers zien vertrekken. Dragende kracht Nick Pikaar: “Er zijn veel wisselingen geweest binnen onze selectie. Hierdoor zullen onze doelstellingen anders zijn dan voorgaande jaren, maar natuurlijk gaan we er wel volle bak voor! De KorfbalTotaal Cup is een leuk concept. Ik heb er veel zin in.”

De wedstrijd staat onder leiding van Peter van der Terp en Hardinxvelder Stan de Groot. Daarnaast spelen de eerste teams van VIKO uit Vianen en Nova uit Bilthoven de voorwedstrijd. Hoofdsponsor is sportshop KorfbalTotaal.nl. De teams spelen om prijzengeld in sets. Iedere set van 12,5 minuut zuivere speeltijd is er 250 euro te winnen. Bij een gelijke stand aan het einde van een set is er een 1-tegen-1 duel tussen twee spelers om de set te beslissen. Het team dat overall wint krijgt een bonus. In totaal is er inclusief de overall winst 1800 euro te verdienen. De teams spelen daarnaast net als in de zaal met schotklok en een live DJ zorgt bij iedere doelpunt voor de sfeer. De wedstrijd tussen PKC en TOP start om 17:00 uur. De voorwedstrijd tussen VIKO en Nova start om 15:30 uur. Voor deze teams bedraagt de prijzenpot 250 euro.


Voor de jeugd van LKV Het Bosch en VIKO is er voorafgaand een clinic met enkele topspelers. Deze clinic wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Bij de VIP's is oud-toparbiter Mario van der Ende te gast. Bij het event zijn corona-regels van toepassing. Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via korfbaltotaalcup@outlook.com.