'De Voedselcommissaris'

vianen • Kees Tukker verzorgt op woensdagavond 1 september bij de historische vereniging ‘Het Land van Brederode' een najaarslezing getiteld: 'De Voedselcommissaris'. Tukker is schrijver van een gelijknamig boek. 

In de lezing reconstrueert Tukker het vergeten leven van zijn oudoom Jan Groen Tukker, die als topambtenaar voedselcommissaris was en in de Tweede Wereldoorlog gedwongen werd een gevaarlijk dubbelspel te spelen. In de ogen van velen was hij een held, anderen gaven hem na de oorlog aan als collaborateur. Tukker is journalist, schrijver, redacteur en presentator voor verschillende programma's van de NOS en de AVRO. 

Voorafgaand aan de lezing houdt de Historische Vereniging ‘Het Land van Brederode' haar algemene ledenvergadering. Deze begint om 19:30 uur. De ledenvergadering én de najaarslezing worden gehouden in de Hoeksteen aan de Groenekade 7 in Vianen, aanvang 20:30 uur. De lezing is ook toegankelijk voor niet-leden. Niet-leden betalen een bedrag van 2,50 euro. Leden van de historische vereniging hebben voorrang op de niet-leden. De Hoeksteen kan volgens de geldende coronaregels maximaal 60 personen verantwoord plaatsen, dit betekent dat bezoekers zich tot 28 augustus bij het secretariaat kunnen aanmelden voor bezoek aan de ALV en/ of lezing. Het emailadres is secretariaat@landvanbrederode.nl. Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.