• Genieten op Fort Everdingen.
• Genieten op Fort Everdingen. Foto: Aangeleverd

Culinair avontuur op Fort Everdingen

everdingen • SterkWater slaat vanaf 2 september op Fort Everdingen haar kampement op bij Fort Everdingen. De rijke geschiedenis van de verdedigingslinie komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol verhalen en muziek. 

Gasten wandelen langs het meer dan 150 jaar oude torenfort en ontdekken de unieke verhalen van dit UNESCO Werelderfgoed. Daarna strijken ze neer voor een diner aan de voet van het fort. Fort bij Everdingen dateert uit 1841 en was samen met 44 andere forten en batterijen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie verantwoordelijk voor de bescherming van Holland tegen vijanden uit het oosten en zuiden. Vanaf mei 2021 worden de Hollandse Waterlinies in de schijnwerpers gezet tijdens de ‘Ode aan het landschap’. ’


SterkWater is onderdeel van het programma en brengt daarmee de Hollandse Waterlinies weer tot leven met sfeer, verhalen en lekker eten. Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen die het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie rijk zijn. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord: gasten krijgen ook een kijkje in het heden. Zo staat er lekkers uit het schootsveld op het menu en uiteraard verzorgt fortbrouwerij Duits&Lauret voor de liefhebber bij elke gang een passend en goed glas bier. “Een heerlijk wijntje of non-alcoholische cocktail behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het menu blijft geheim, maar er wordt rekening gehouden met dieetwensen en allergieën.” De starttijd is omstreeks 18:00 uur, de eindtijd circa 22:30 uur. Na het diner is er mogelijkheid op het fort te blijven slapen op de camping van Fort Everdingen.

Kaarten kosten 84,95 euro per persoon voor een volledig verzorgde avond uit. Ze kunnen worden besteld via de website www.sterkwater.nl.