Bijbelmuseum op NPO Radio 5

leerdam • Het EO/NPO Radio 5 programma ‘Thuis op 5’ besteedt donderdagavond 19 augustus (morgen) aandacht aan het Statenbijbelmuseum aan de Lingedijk in Leerdam. Het radioprogramma gaat deze zomer virtueel op reis door ons land. Twaalf weken lang gaat ‘Thuis op 5’ voor haar luisteraars op zoek naar de mooiste verhalen uit de provincies. Eén keer in de week staat een bijzonder museum in de spotlight. Deze week is men te gast in de provincie Utrecht en wordt aandacht besteed aan het Statenbijbijbelmuseum. Presentatoren Petra de Joode en Gerja Wolf gaan in gesprek met directeur Wim van ‘t Zelfde en vragen hem ondermeer wat het museum te bieden heeft. Het gesprek duurt ongeveer zes minuten en begint naar verwachting rond 22:10 uur.


Sing-in voor Muskathlon Irak

leerdam • Om geld bij elkaar te brengen voor zijn deelname aan de Muskathlon in maart 2022 in Irak organiseert Jurgen Bron (22) zaterdag 28 augustus vanaf 19:30 uur een Sing-in in een weiland aan het Hoogeind 3 in Leerdam. "Er is een bandje, er worden opwekkingsliederen en psalmen gezongen, we lezen een stukje uit de Bijbel en een spreker vertelt iets over de vervolgde kerk”, zegt de Leerdammer. Bezoekers kunnen zich opgeven via een QR-code. Bij de ingang is een gezondheidscheck. De toegang is gratis, maar giften zijn welkom. De Muskathlon gaat uit van stichting Open Doors die christenen steunt die om hun geloof worden vervolgd. Jurgen Bron ziet het als zijn opdracht iets te doen voor de vervolgde christenen. "Natuurlijk is deelname aan de Muskathlon een avontuur en een sportieve uitdaging. Maar ik vind het vooral belangrijk om iets voor die mensen te kunnen betekenen. De situatie in Irak wordt met het jaar slechter.” Deelnemers aan de Muskathlon moeten 10.000 euro ophalen voor het goede doel. Daarnaast draaien ze op voor de circa 2.500 euro aan reis- en verblijfkosten. Jurgen heeft tot nu tot 8.500 euro aan sponsorgeld opgehaald. 

Meer informatie over de Sing-in is te vinden op: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-sing-in-muskathlon-28-augustus-159892860851?aff=ebdssbdestsearch of even mailen naar jurgenbron15@gmail.com.