Cursus 'De Zorg de Baas'

vianen • Vanaf 17 september start de gratis online cursus ‘De Zorg de Baas'. De cursus bestaat uit 6 online bijeenkomsten en is relevant voor naasten van mensen met een aandoening, ziekte of beperking. 

De cursus wordt aangeboden door Mantelzorg VHL en Mantelzorgsteunpunt Welzijn Molenlanden. "Ook al voelt zorgen voor de ander vanzelfsprekend, het kan vaak intensief zijn", Tijdens de cursus is er aandacht voor onderwerpen als evenwicht tussen draagkracht en draaglast, ontspanning, communicatie. De cursus is bedoeld voor mensen die zorgen voor een familielid, vriend of buur die lange tijd ziek is, een beperking of psychische problemen heeft of hulpbehoevend is. De cursusdata zijn 17 september, 1, 15 en 20 oktober en 12 en 26 november. Telkens van 9:30 tot 11:30 uur. Inloggen kan vanaf 9:00 uur. De cursus wordt gegeven door Geeri de Jong en Yvonne Pijnenburg (consulenten Mantelzorg).

Aanmelden kan via info@welzijnmolenlanden.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en woonplaats plus de woonplaats van de persoon voor wie zorg wordt verleend. Een trainer belt van tevoren om de cursus zoveel mogelijk op maat aan te bieden. Op dit e-mail adres is ook meer informatie beschikbaar. Er kan ook gebeld worden naar 085-006 60 89. Mantelorg VHL is onderdeel van Welzijn Vianen en SamenDoen. Meer informatie op www.welzijnvianen.nl en www.samendoen.expert of bel naar 0345-637 363.