'Mijn Mooiste Plek' op RTV Utrecht

regio • Zaterdag 21 augustus start er weer een nieuwe seizoen van Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht. Het zesdelige programma gaat over natuur, landschap en recreatie in de provincie Utrecht. In verschillende items wordt de kijker uitgedaagd om er op uit te trekken en zelf de prachtige omgeving te gaan ontdekken. 

In dit zesde seizoen van Mijn Mooiste Plek verdelen wordt de provincie ingedeeld verschillende samenhangende gebieden die Utrecht rijk is: Het Rivierengebied (21 augustus), de Utrechtse Heuvelrug (28 augustus), de Gelderse Vallei (4 september), het Eemland (11 september), het Groene Hart (18 september) het gloednieuwe UNESCO werelderfgoed, de Nieuwe Hollandse Waterlinie (25 september).

Ieder gebied krijgt een eigen aflevering waarin het ontstaan, de samenhang en de natuur- en landschapswaarden aan bod komen. Hoe ontstond de Heuvelrug? Wat is de functie van die prachtige uiterwaarden aan de oevers van de Nederrijn en de Lek? Zo ontstaat een mooi en leerzaam beeld van het gevarieerde landschap in de Provincie Utrecht.