• Hans van den Berg geeft het startsein voor de scootmobieltocht.
• Hans van den Berg geeft het startsein voor de scootmobieltocht. Foto: Mimi van Rossem

Genieten tijdens tochtje met de scootmobiel

Algemeen

leerdam • De deelnemers aan de scootmobiel tocht van Leerdam zagen er al wekenlang naar uit om weer mee te kunnen rijden door de mooie omgeving van Leerdam. 

Begeleid door een groot aantal begeleiders trok de stoet scootmobiel rijders vorige week woensdag richting Rumpt.

De tocht was voor de zevende keer georganiseerd door het echtpaar Petra en Fred Sterrenburg, beter bekend van hun winkeltje Sterrenzicht aan de Kerkstraat in Leerdam. Raadslid Hans van den Berg had de eer om met het zwaaien met de zwart – wit geblokte vlag het startsein te geven. Hij vertelde dat hij in 2005 het initiatief nam om deze tocht te organiseren. Dit omdat hij vond dat mensen die vanwege hun handicap niet konden meedoen aan de Glasstadmars ook de gelegenheid geboden moest worden aan een leuke tocht mee te kunnen doen.

Hans heeft deze tocht tot 2013 georganiseerd. In 2014 hebben Petra en Fred de organisatie overgenomen. Zij vinden het ieder jaar weer een grote uitdaging om voor de deelnemers een mooie puzzeltocht uit te zetten waarbij de deelnemers middels foto’s een woord moeten zien te vinden. 

Vorige week ging de tocht eerst door de binnenstad van Leerdam, waarbij de stoet stopte bij Koffie in de Bakkerij om daar getrakteerd te worden op een heerlijk ijsje. Daarna trokken de deelnemers via dijkjes en binnenweggetjes richting Rumpt. Terug in Leerdam werden zij ontvangen in de Jachthaven de Oude Horn waar de prijzen van de puzzeltocht zijn uitgereikt. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en het spelen van een paar rondjes bingo.