Zomerfestival en ook Glassdance gaan door

leerdam •  Het was behoorlijk schrikken voor de organisatoren van het Zomerfestival en Glassdance, toen demissionair minister Mark Rutte maandagmiddag aankondigde dat kleine festivals door konden gaan, maar wel met maximum 750 bezoekers. 

Voor de organisatoren van de Leerdamse festivals was deze boodschap van Rutte een grote tegenslag, maar toch zet de organisatie door om de festivalliefhebbers een paar mooie muzikale avonden te laten beleven. Medeorganisator Tinja van Zanten legt uit dat nu alles opnieuw moet worden uitgerekend en wat de organisatie moet doen om alles financieel verantwoord door te kunnen laten gaan. Ook de coronaregels worden scherper dan was voorzien. Van Zanten: “Om met de toegangsregels te beginnen: Het wordt nu Testen voor Toegang, deze is 24 uur geldig en gevaccineerden krijgen met een QR-code toegang." 

De festivals zijn alleen toegankelijk voor de 18 plussers. ”Waar de organisatie het meest mee zit is dat zij de toegangsprijs moeten verhogen. Van Zanten: “Dit is echt niet leuk, het was de verschrikkelijkste beslissing ooit die we nu hebben moeten nemen. Want een toegangskaartje gaat nu, omdat we maar 750 bezoekers per avond mogen toelaten, wel 20 euro per avond kosten. Dit besluit valt ons echt zeer zwaar. Het gaat ons echt aan het hart. We hopen zo dat de mensen hier begrip voor hebben. Maar we hebben echt geen keuze", benadrukt Van Zanten. En vervolgt: “Het festival is opgezet als gratis festival voor en door Leerdammers en dit willen we volgend jaar ook weer kunnen doorzetten. Desalniettemin wordt dit een uniek en exclusief festival dit jaar wat je niet wilt missen. Met optredens van onder andere de Euro’s, Mart Hoogkamer en Wolter Kroes.” 


De kaartverkoop is inmiddels gestart en kaarten zijn te bestellen op: 


q www.zomerfestivalleerdam.com