Sportcomplex duurzaam aangelegd

leerdam • Leerdam Sport beschikt na de verplaatsing over een kunstgrasveld, een multifunctioneel sport en speelveld veld en een natuurgrasveld.

Het sportcomplex is duurzaam aangelegd. De sportvelden worden verlicht met ledverlichting, de accommodatie waarin de kleedkamers en kantine komt tussen de hoofdvelden en wordt gasloos gebouwd, en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Architect Croonen heeft het gebouw ontworpen en de bouw wordt uitgevoerd door Ouwehands Bouw.

Met het Kindcentrum Broekgraaf, waarin 2 basisscholen, de kinderopvang en een gymzaal komen, zijn afspraken zijn gemaakt over het multifunctioneel gebruik van de velden.


Lezing over ongewild urineverlies en verzakking 

gorinchem • De ledenorganisatie van zorginstelling Rivas organiseert op donderdag 9 september een informatieavond over ongewild urineverlies en verzakking.

Gynaecoloog Jan Schrickx legt in zijn lezing ‘Laat met niet lachen!’ op een begrijpelijke manier uit wat een verzakking nu eigenlijk inhoudt. Ook legt hij uit wanneer er precies sprake is van incontinentie. Hij vertelt deelnemers wat zij er zelf aan kunnen doen en wanneer en welke behandelingen een oplossing bieden. Het evenement vindt plaats op donderdag 9 september in Het Gasthuis in Gorinchem. 

Jan Schrickx werkt als gynaecoloog in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zijn aandachtsgebieden zijn verzakking, incontinentie, bekkenbodemproblemen en menopauze. Het evenement op donderdag 9 september is van 19.30 tot 21.30 uur in het Grand Café van Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Deelname is gratis voor leden van Rivas. Niet-leden betalen 5,00 euro. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.


Ravage na botsing op viaduct Enspijk

enspijk • Een aanrijding tussen een personenauto en een busje op het viaduct over de A2 bij Enspijk heeft zaterdagmiddag een flinke ravage veroorzaakt.

Het ongeval gebeurde rond 14.15 uur op de N327, vermoedelijk als gevolg van een voorrangsfout. De bestelbus belandde door de klap op de zijkant. De weg lag bezaaid met brokstukken en vloeistof. Beiden voertuigen raakten total-loss. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse, maar de inzittenden raakten niet gewond.


Incident aan de Homburg in Beesd

beesd • Donderdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident aan de Homburg in Beesd. 

Het bleek te gaan om een incident in een woning met migranten aan de Industrieweg. De politie kwam met meerdere wagens ter plaatse en ging met kogelvrije vesten naar binnen. Er is één persoon met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.