• Ruud Lammers.
• Ruud Lammers. Foto: Aangeleverd

Onafhankelijk Papendrecht wil na verkiezingen progressief gemeentebestuur

Algemeen

PAPENDRECHT • Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 graag tot een progressief college komen.

“Een college dat vooruit wil en Papendrecht wil opstoten in de vaart der volkeren”, meldt Ruud Lammers van OP. “Meestal wordt er gewerkt met een informateur bij de formatie van een nieuw College. Tijdens de formatie van het college in 2018 werd er in de achterkamertjes een college samengesteld onder leiding van een informateur en dat bleek achteraf allemaal doorgestoken kaart te zijn. Toen werd Onafhankelijk Papendrecht buitengesloten van collegedeelname. Daar doet Onafhankelijk Papendrecht dus niet meer aan mee.”

“Wat ons betreft gaat de grootste partij aan de leiding bij de formatie van een nieuw college. Onafhankelijk Papendrecht gaat voor een progressief college en een progressief akkoord, omdat we willen stoppen met stilstaan en vooruit willen gaan.”

Onafhankelijk Papendrecht wil als gemeente beter samenwerken met andere gemeenten in de omgeving en ook in het kader van Smart Delta Drechtsteden. Onafhankelijk Papendrecht wil de komende bestuursperiode serieus werk maken van het opstellen en indienen van een plan voor een Lightrailverbinding die Papendrecht verbindt met de Rijnmond regio. De middelen daarvoor zullen moeten komen uit het Nationaal Groeifonds.

De wethouderskandidaat van Onafhankelijk Papendrecht is Ruud Lammers.

Meer informatie over de kandidaatstelling is te vinden op de website: www.onafhankelijkpapendrecht.nl.