IBB 'zeer verheugd' over niet bouwen in De Hoeken

hoornaar • Initiatiefgroep Binnenste Buiten (IBB) is blij met de opstelling van het college van Molenlanden, al houdt de groep die zich van begin af aan verzet tegen de plannen van Arie de Leeuw nog wel een slag om de arm. 

'Wij zijn zeer verheugd dat B&W bescherming van de waarden van De Hoeken expliciet als doelstelling heeft onderschreven en dat er in De Hoeken niet gebouwd zal worden', zo laat IBB in  een reactie weten. 'Wij kunnen pas beoordelen of er sprake is van balans tussen natuurbehoud en woningbouw als meer details bekend zijn. Het is nu aan De Leeuw om aan te geven of hij het project zal voorzetten of het land te koop zal aanbieden.'


Werkstraf voor doodrijden meisje 

nieuw-lekkerland • Een 53-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is woensdag door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld voor het ernstige verkeersongeval 20 april 2019 op de Lekdijk in zijn woonplaats, waarbij de 17-jarige fietster Ariane het leven liet. Hij kreeg 150 uur werkstraf, een voorwaardelijke rij-ontzegging van een jaar en 500 euro boete opgelegd.

In de straf woog de rechtbank mee dat de man in een vroeg stadium contact met de nabestaanden had gezocht, die hem ruimhartig vergeving schonken. De rij-ontzegging is voorwaardelijk omdat de verdachte zijn werk zou kwijtraken als hij niet meer mag rijden. De bestuurder van een bestelauto was destijds tegen middernacht op weg naar Hendrik-Ido-Ambacht om zijn dochter op te halen toen zijn Tom-Tom navigatie hem vroeg nog iets in te toetsen. Door de afleiding zag hij twee tegemoetkomende fietsers niet aankomen. De rechtbank gaf de verdachte enige strafkorting vanwege de onwenselijk lange vervolgingsduur. Het OM had afgezien van de opgelegde voorwaardelijke rij-ontzegging en de boete een werkstraf van 220 uur geëist.