• Jochim van Tilburg.
• Jochim van Tilburg. Foto: Politie

Een BM-er!

Bekende Nederlanders. Je ziet ze overal op televisie of bijvoorbeeld sociale media voorbij komen. Maar wat is nu precies een bekende Nederlander en wat moet je ervoor doen om dit te worden of te blijven?

Een paar weken terug leverde Max Verstappen een prestatie van wereldformaat. Als allereerste Nederlander wereldkampioen worden in de hoogste klasse van het racen, de Formule 1. Direct hieromheen verzamelden zich de bekende Nederlanders om het feest met Max samen te vieren. Je zou kunnen zeggen dat een bekende Nederlander iemand is die andere mensen aanspreekt, motiveert en inspireert.
Wij, de wijkagenten van de gemeente Molenlanden, zijn veel bezig om op onze manier een bekende Nederlander te worden. Althans, ons doel is om een 'Bekende Molenlander' te worden.

Om te zorgen dat wij als wijkagenten echte bekende Molenlanders worden of blijven proberen wij verschillende dingen te doen en te ondernemen. Zo zijn wij in de eerste plaats veel aanwezig in de wijk. Hier de gesprekken met elkaar aangaan en elkaar leren kennen is van groot belang. Verder zijn wij als wijkagenten ook zeer actief op de sociale media. Via Instagram zijn wij te volgen via wa_molenlanden_west en wa_molenlanden_oost. Ook zijn wij natuurlijk altijd via 0900-8844 te bereiken. Als jullie bellen en wij zijn dienst worden wij gelijk met elkaar doorverbonden, tenzij we bij een melding staan. Dan ontvangen wij een terugbelverzoek en nemen we zo snel mogelijk contact op.

Een leuk en erg grappig moment om te weten dat je langzaam aan een bekende Molenlander begint te worden, was toen ik een paar weken terug op mijn vrije dag in het zwembad was. Een jongetje uit Nieuw-Lekkerland, van een jaar of 3 oud, hoorde ik tegen zijn moeder zeggen dat daar de politie was. Hij wees naar mij. Yes, zelfs voor de toekomst ben ik inmiddels een bekende Molenlander aan het worden!

Er zijn natuurlijk ook bepaalde uiterlijke kenmerken die je bekendheid kunnen vergoten en je een bijnaam opleveren. Zo zou ik wel honderd keer nadenken voordat ik mijn mooie baard af zou scheren en het risico loop om in de regio mijn bijnaam "de viking” kwijt te raken…

Jochim van Tilburg
Wijkagent Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Streefkerk