Beachwaterpolo Tour in VHL

regio • Zwem en waterpolo vereniging de Albatros uit Vianen organiseerde afgelopen vrijdag de eerste editie van de Vijfheerenlanden Zomer Beachwaterpolo Tour in het water van de haven in Meerkerk. Vooraf hadden al diverse deelnemers zich aangemeld maar ook op locatie deden spontaan verschillende inwoners mee aan dit buurtinitiatief van de Albatros. Tijd om hun zwembroek te halen hadden ze niet, en dus sprongen zij in hun onderbroek het water van het Merwedekanaal in tot grote hilariteit van het publiek langs de kant en op het terras. 

De Albatros heeft de afgelopen maanden dit zomerse buurtinitiatief ontwikkeld om kernen in de jonge gemeente Vijfheerenlanden op een leuke sportieve manier te verbinden door middel van de eveneens jonge sport Beachwaterpolo. Dat de Albatros hierin geslaagd is blijkt wel aan het enthousiasme van publiek en deelnemers. 

De Viaanse zwemclub zal dit evenement de komende weken laten uitgroeien tot een mooi initiatief om de inwoners op een leuke manier aan het sporten te krijgen en als voorbeeld voor de andere waterpolo verengingen in Nederland. Onder toeziend oog van de ambassadeur van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij Foundation werden vrijdagavond verschillende partijtjes gespeeld waarbij het plezier en verbinden de overhand had. Na afloop waren zowel deelnemers als publiek de grote winnaar van de eerste editie van de Vijfheerenlanden Zomer Beachwaterpolo Tour.

Aanstaande vrijdag avond tussen 18:00 en 20:30 strijkt de tour neer in Hagestein bij het zwemwater van Camping Everstein aan de Lekdijk 34. Iedereen vanaf tien jaar met minimaal zwemdiploma B kan kosteloos meedoen. Opgeven kan via www.zvalbatros.nl of bij het animatieteam van Camping Everstein.