Geen (spoed)aanvragen

vijfheerenlanden • Op maandag 2 augustus 2021 wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Hierdoor kunnen inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden vanaf donderdag 29 juli 12:00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart doen. Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart. Afgelopen januari is een inlogfunctie voor DigiD toegevoegd. Vanaf 2 augustus 2021 wordt een nieuw model geïntroduceerd met nieuwe uiterlijke kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het BSN in een QR-code op de achterzijde van de kaart.
Een afspraak is te maken telefonisch via 0800-5997000 of via de website van de gemeente.


Opfrisser voor borden langs de weg

vijfheerenlanden • De komende tijd worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de wegbebording. Alle overbodige borden wordt verwijderd. Zo moet er in de gemeente Vijfheerenlanden een rustiger straatbeeld ontstaan. Als er borden ontbreken, dan worden die erbij geplaatst. Borden die niet meer voldoen aan de gewenste kwaliteit worden vervangen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door beschadiging of verkleuring.
Na een paar dagen proefdraaien medio juli worden vanaf 30 augustus 2021 de werkzaamheden uitgevoerd in de volgende kernen: Everdingen; Hei- en Boeicop; Hoef en Haag; Kedichem; Leerbroek; Meerkerk; Nieuwland; Schoonrewoerd; Sluis en Zijderveld. De overige kernen worden nu voorbereid en aansluitend uitgevoerd. Alle aluminium bebording die wordt weggehaald, wordt schoongemaakt en voorzien van nieuwe folie. De borden worden dan weer hergebruikt binnen de gemeente. Hierdoor hoeft het aluminium niet omgesmolten te worden wat belastend is voor het milieu.