De Batsburgh: peer zoekt appel

regio • Voor het project ‘Van pluk tot pak; hoe fruit verbindt in de strijd tegen voedselverspilling’ is Stichting de Batsburgh op zoek naar appels. Wie in de gemeente Vijfheerenlanden heeft er appelbomen en wil dit project steunen?

In de gemeente Vijfheerenlanden zijn er veel hoogstamfruitbomen, een beeldbepalend cultuurlandschap. Vroeger had elke boerderij een aantal fruitbomen in het kader van zelfvoorzienend leven. 


Niet iedereen met fruitbomen is in de gelegenheid om al het fruit op te eten of te verwerken waardoor het vaak onder de boom belandt en wegrot. Hartstikke zonde.


Peer zoekt appel

Net als vorig jaar zal er ook fruit gedoneerd worden aan de voedselbank. Het grootste deel van het overige fruit zal geperst worden tot sap. Initiatiefneemster Gerti de Koeijer heeft zelf veel perenbomen. Wie heeft er appels en wil deze doneren? Uiteraard zijn peren ook van harte welkom. 


Voor meer informatie en aanmelden kan er gemaild worden naar gertidekoeijer@hotmail.com of stuur een berichtje naar 06-18333867.

Particulieren woonachtig in de gemeente Vijfheerenlanden, die hoogstamfruitbomen hebben en om wat voor reden dan ook het fruit niet plukken, kunnen zich aanmelden als plukadres.


Stichting De Batsburgh

Met dit project blijft de hoogstamfruitboom in de belangstelling, wordt er aandacht besteed aan voedselverspilling en mensen met elkaar verbonden tijdens een gezellige buiten activiteit. Met de verkoop van het sap wil de stichting hier een levensvatbaar project van maken.